Un gegant de dos metres i 80 quilos de xocolata

Rosa Serra i Carmina Callís seran les encarregades de trencar-la a la vuitena "Trencada de mona pels que no tenim padrins"

Reproducció del gegant d'Olot de xocolata
Reproducció del gegant d'Olot de xocolata | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
08 de març del 2016
Actualitzat a les 12:18h
Una reproducció del Gegant d'Olot, de 2 metres d'alt i 80 quilos de xocolata, és la mona que es trencarà el dilluns de Pasqua a la vuitena Trencada de Mona pels que no tenim padrins. El xocolater Lluís Riera confessa que ha volgut retre un homenatge al seu rebesavi, Miquel Callís, que va servir de model a Miquel Blay a l'hora d'esculpir el gegant. 

L'escultora Rosa Serra i la mare del xocolater, Carmina Callís, seran les dues encarregades de trencar la mona a cops de tortell. Riera explica l'elecció d'elles dues per homenatjar d'una banda a la seva mare que ara s'ha jubilat, "la persona que més mones ha trencat, embolicant-les", aclareix. Per l'altra també ha volgut retre homenatge al pintor Xavier Carbonell, autor dels vestits actuals dels gegants inspirant-se amb el disseny que havia fet el seu pare. 

En total, Riera hi ha invertit 140 hores de feina, moldejant la xocolata negra, blanca i de llet. La trencada serà el dilluns 28 de març, a les 12 del migdia a la plaça Major d'Olot. Els trossos de la mona es repartiran de manera gratuïta entre tots els assistents. Els qui ho vulguin poden comprar uns gegantons de xocolata d'1,5 euros per col·laborar amb la causa.
Arxivat a