Descendents de pintors garrotxins s'agrupen per difondre el patrimoni

Neix l'associació Àmbit Sant Lluc, que tindrà la seu a l'antiga galeria Sant Lluc

Presentació de l'associació Àmbit Sant Lluc als mitjans
Presentació de l'associació Àmbit Sant Lluc als mitjans | Aj. Olot
Redacció NacióGarrotxa
04 de març del 2016
Actualitzat a les 10:08h
Neix Àmbit Sant lluc, una nova entitat sense ànim de lucre que vetllarà per custodiar el llegat artístic de diversos artistes de la Garrotxa. Els seus descendents són qui n'han impulsat la creació, amb la voluntat d'ordenar i classificar el material existent i alhora difondre l'obra dels seus progenitors. Fins a l'associació ja s'hi han apropat familiars de Juli Batallé, Xavier Viñolas, Ramon Barnadas, Joaquim Marsillach i Vicenç Solé-Jorba, entre altres.

Àmbit Sant Lluc s'encarregarà de preservar el patrimoni, documentar-lo i catalogar-lo. A més, el difondrà a través d'exposicions, seminaris, articles i publicacions. Els seus impulsors també volen organitzar tallers per fomentar la pràctica artística entre la població. La seva seu serà l'antiga galeria d'art Sant Lluc, un espai que va tancar les portes a finals de gener. 

L'associació es presentarà en societat el dissabte dia 12 de març, a dos quarts de sis de la tarda, en l'assemblea fundacional al Casal Marià. La primera exposició espren fer-la al mes d'abril, amb una mostra d'alguns dels artistes de l'Escola de Belles Arts.
 
Arxivat a