La Dalla celebra dissabte el Dia de la Dona Treballadora

El col·lectiu feminista trasllada al cap de setmana els actes del 8 de març per reivindicar el paper de les dones a l'espai públic

Cartell dels actes organitzats per La Dalla
Cartell dels actes organitzats per La Dalla | Dalla Feminista
Redacció NacióGarrotxa
07 de març del 2016
Actualitzat el 09 de març a les 17:48h
La Dalla reivindica el paper de les dones en l'espai públic, coincidint amb la festivitat del Dia Internacional de les Dones Treballadores, el 8 de març. En un comunicat, el col·lectiu feminista de la Garrotxa es queixa que "els carrers de la ciutat porten majoritàriament nom d'home", tal com va publicar NacióGarrotxa. A més, a la Galeria dels olotins il·lustres hi ha una única dona i de 50 pregons realitzats per la festa major d'Olot, només dos els han pronunciat dones

Aquest dimarts, durant tot el dia, hi haurà instal·lada l'exposició Les dones hi érem, hi som i hi serem, a la plaça Clarà, que repassarà la trajectòria d'activistes feministes d'arreu del món. 

Dissabte, activitats en favor de les dones

La majoria dels actes es concentraran dissabte. A les 12 del migdia, al local de la CNT d'Olot, el psicòleg Rubén Sánchez parlarà del paper de l'home en el feminisme. A les set de la tarda, des de davant de l'Ajuntament, sortirà una ruta feminista on es proposaran noms de dona per alguns carrers ja existents que actualment s'anomenen d'una altra manera.

Els actes acabaran a dos quarts de nou del vespre, a l'Espai Ideal, amb la representació de l'obra Les dones indomables, a càrrec del grup de teatre feminista de La Dalla. Les escenes del muntatge mostren la relació home-dona a la vida pública. En finalitzar l'espectacle, el col·lectiu organitza un sopar popular de tapes per a tots els assistents. 
 

Més informació dels actes organitzats per la Dalla

Arxivat a