El MOT portarà a Olot Juan José Millás, Javier Cercas i David Foenkinos

Del 14 al 16 d'abril el festival de literatura estarà a La Carbonera per parlar de "vides escrites" | La setmana abans, la biblioteca Carles Rahola de Girona acollirà la primera part del festival

La Carbonera tornarà a ser la seu del MOT a Olot
La Carbonera tornarà a ser la seu del MOT a Olot | Martí Albesa
29 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:19h
La sala La Carbonera d'Olot acollirà per tercer any el Festival MOT de literatura, que en aquesta edició tracta de les vides escrites. Del 14 al 16 d'abril, la capital de la Garrotxa serà el punt de trobada d'aquells escriptors nacionals i internacionals que han escrit sobre personatges reals. 

Entre la dotzena d'activitats, destaca la conversa entre Juan José Millás i l'escriptora txeca Monika Zgustová, que el divendres 15 d'abril parlaran sobre escriure dones silencioses. També el divendres, l'autor francès David Foenkinos reflexionarà amb Perico Pastor sobre vides estroncades, referent a aquells llibres que tracten de personatges que han mort joves.

Un dels plats forts del festival serà la conversa entre Javier Cercas i Maria Barbal del dissabte 16 d'abril a la tarda. Tots dos han novel·lat la vida d'Enric Marco, el català que va fer creure a tothom que havia estat en un camp de concentracio Nazi. La coordinadora del MOT, Mita Casacuberta defineix la trobada com "la conversa que haurien d'haver tingut fa uns quants mesos" i que encara mai s'ha produït.
 

Presentació del Festival MOT 2016, a Olot. Foto: Andreu Oliveras


Una altra de les perles del dissabte és el Ver-MOT literari al voltant de la figura de Jacint Verdaguer, amb Andreu Carranza, Enric Casasses, Narcís Comadira, Miquel de Palol i Xavier Albertí. El festival s'acabarà amb la presentació del llibre Jo no hi era però me'n recordo de Quico Pi de la Serra. Un concert del músic acompanyat de Julià Guillamon i Joan Sala.

Al llarg dels tres dies de festival per Olot també passaran Eva Vázquez, Cristina Masanés, Carlos Fonseca, Juan Antonio Masoliver Ródanas, Alícia Giménez Barlett, Martí Domínguez, Mia Couto i Jordi Nopca. A més, el festival organitza tot un seguit d'activitats paral·leles com un bookcrossing on diversos llibres d'autors del MOT estaran amagats al centre d'Olot esperant que algú els trobi i els llegeixi i també hi haurà diverses exposicons a Can Trincheria, l'Arxiu Comarcal i la Biblioteca Marià Vayreda.

Del 7 al 9 d'abril a Girona

El MOT arrencarà el dia 7 d'abril a Girona. Fins el 9 d'abril passaran per la biblioteca Carles Rahola escriptors de la talla d'Amélie Nothomb. Imma Monsó, Najat El Hachmi, John Banville, Jordi Puntí i Gonçalo M. Tavares són alguns dels altres noms que passaran pel festival durant la primera setmana d'activitats.
 

Tota la programació del Festival MOT 2016

Arxivat a