Art i literatura s'uneixen a Sant Joan les Fonts per celebrar el Dia de la Dona

Una xerrada de Laura Borràs i una exposició de Mariona Comellas són els actes més destacats que es faran al municipi

Presentació dels actes del dia de la dona, avui a Sant Joan les Fonts.
Presentació dels actes del dia de la dona, avui a Sant Joan les Fonts. | Andreu Oliveras
Redacció NacióGarrotxa
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:47h
Sant Joan les Fonts celebrarà el dia de la dona treballadora el diumenge dia 6 de març, dos dies abans de la data oficial. Els actes es concentren al matí al Castell de Juvinyà. A les onze, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, oferirà una xerrada titulada La natura ens murmura, sobre la relació entre literatura i paisatge. 

A dos quarts d'una s'inaugurarà una exposició de Mariona Comellas de dibuixos i volums amb fang amb figures de dones. "És una manera de reinvidicar el cos de la dona, que sempre ha estat en corbes", explica Comellas. Els seus dibuixos són de traços senzills i les peces de fang són "perquè les toquin", assegura. 

A més, al castell també s'hi podrà veure una exposició dels alumnes de ceràmica de l'Escola de Belles Arts i una instal·lació sobre dibuixos de dones pageses acompanyats de frases de Maria Aurèlia Campany, Maria Mercè Marçal i Muriel Casals. Les tres exposicions es podran veure durant un mes. 

Els actes amb motiu de la dona treballadora acabaran el dia 19 de març amb un sopar de dones al centre sociocultural de Sant Joan.
Arxivat a