Muriel Casals tindrà un carrer dedicat a Santa Pau

Dimecres, el ple municipal aprovarà donar nom a dos carrers nous del poble, un dels quals serà el de l'exdiputada de Junts pel Sí i l'altre es dirà "Països Catalans"

Muriel Casals, a la Fira del Fesol de Santa Pau del 2015
Muriel Casals, a la Fira del Fesol de Santa Pau del 2015 | Martí Albesa
22 de febrer del 2016
Actualitzat a les 19:53h
Muriel Casals tindrà un carrer amb el seu nom a Santa Pau. El poble vol homenatjar així a l'expresidenta d'Òmnium Cultural i exdiputada de Junts pel Sí que va morir la setmana passada, segons ha pogut saber NacióGarrotxa

Aquest dimecres, el ple municipal ha de donar nom a dos nous carrers situats a prop de l'aparcament d'autocars que hi ha l'entrada del poble. Una comissió ha proposat que les dues noves vies passin a dir-se carrer de Muriel Casals i carrer dels Països Catalans. Segons ha explicat l'alcalde de Santa Pau, Pep Companys, "es tracta d'un reconeixement a la feina feta al capdavant d'Òmnium i pel país". 

Els carrers són en una zona de nova construcció on molt aviat hi aniran a viure veïns. L'ajuntament havia de donar-los un nom ja que és imprescindible per poder fer els tràmits administratius necessaris abans d'instal·lar-s'hi a viure-hi. La mort de Casals va coincidir amb el temps i l'equip de govern va veure amb bons ulls la proposta. 

A principis del 2015, Muriel Casals va visitar Santa Pau amb motiu de la 25a Fira del Fesol. A Barcelona hi ha en marxa una campanya de recollida de firmes perquè se li dediqui un carrer.