La PAH denuncia que l'Ajuntament d'Olot no reclama cap pis buit als bancs

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca es queixa que el consistori va anunciar que demanaria la cessió dels habitatges desocupats però no té cap voluntat de fer-ho | Més de 200 famílies s'han apropat a la PAH els darrers dos anys

Una de les accions de la PAH a la Garrotxa, el 2014
Una de les accions de la PAH a la Garrotxa, el 2014 | Martí Albesa
22 de febrer del 2016
Actualitzat a les 8:37h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa denuncia que l'Ajuntament d'Olot no té la intenció de reclamar cap dels 270 pisos buits que hi ha registrats a la ciutat. Fa un mes, el regidor d'habitatge va anunciar que demanarien als bancs la cessió durant tres anys de pisos per a persones en risc d'exclusió. La PAH assegura que això no s'està fent i segons han explicat a NacióGarrotxa, el consistori els hauria reconegut que no té previst fer-ho. 

"Ens van dir directament que no hi ha la voluntat d'anar a molestar a cap banc, quan la llei estableix que és l'obligació de l'administració", es queixa Jordi Gasulla, membre de la PAH. Segons la Plataforma, l'oficina municipal d'habitatge es dedica a buscar la cessió de pisos buits de particulars i no reclama els centenars que té la banca. 

"No hi ha voluntat" d'aplicar la ILP d'habitatge

Gasulla, a més, també denuncia que els tècnics de l'Ajuntament d'Olot, no apliquen la ILP d'habitatge aprovada l'estiu passat i encara funcionen amb els criteris de l'antiga llei, molt menys favorable pels afectats. "No hi ha voluntat, ni política ni tècnica, a l'oficina d'habitatge per aplicar-la", diu Jordi Gasulla. 

Segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, a la ciutat hi ha sis famílies que viuen en un pis en risc de ruïna i fa més d'un any que esperen ser reallotjades en un altre habitatge.

Més de 200 famílies ateses en dos anys

En els dos anys que fa que existeix la PAH a la Garrotxa, més de 200 famílies s'hi han apropat demanant ajuda. Totes elles han aconseguit aturar el seu desnonament, asseguren, i 18 famílies han resolt la seva situació ja sigui a través de la dació en pagament o firmant un lloguer social. Actualment, la plataforma està negociant amb els bancs una setantena de casos. 

Aquest dissabte la PAH de la Garrotxa va celebrar els dos anys d'existència amb un dinar popular al passeig de la Muralla. 
Arxivat a