Olot se suma a l'any Ramon Casas

La ciutat té diverses obres de l'artista, entre ells "La Càrrega" | La majoria dels actes a la Garrotxa se celebraran el 2019, coincidint amb el centenari de l'arribada "La Càrrega"

19 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:25h

El Museu de la Garrotxa custodia "La Càrrega", l'obra mestra de Ramon Casas.


El ple d'Olot aprova per unanimitat una moció d'ERC que reclama que la ciutat se sumi a l'Any Ramon Casas, coincidint amb el 150è aniversari de l'artista. Si bé Casas no va néixer ni viure a Olot, sí que va visitar la ciutat i va pintar un quadre que plasmava una ballada de sardanes a les Fonts de Sant Roc, que actualment es pot veure al Cercle del Liceu de Barcelona. 

Al Museu de la Garrotxa hi ha una de les seves obres més representatives: La Càrrega, un quadre de grans dimensions que es va portar a Olot l'any 1919 gràcies a la insistència de Miquel Blay. Altres obres de Casas que es troben al museu són els cartells de Cigarrillos París, un retrat de Marià Vayreda, un autoretrat pintant la Càrrega i les pintures Montmartre i Manola

2019: Cent anys de La Càrrega a Olot

El regidor de Cultura, Josep Berga, ha explicat que si bé no s'hi havia afegit oficialment, ja fa temps que els tècnics del Museu treballen amb els responsables de l'Any Ramon Casas i que els han cedit els cartells de Cigarrillos París i Montmartre per una gran exposició que es farà a Barcelona i voltarà per sis ciutats de Catalunya. La Càrrega no l'han cedit perquè no pot sortir del Museu a causa de les grans dimensions. Els actes d'homenatge de Casas a Olot es faran sobretot el 2019, coincidint amb el centenari de l'arribada de La Càrrega a la ciutat.

Aquest 2016, la capital de la Garrotxa concentra els seus esforços amb l'any Miquel Blay, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement. Berga ha avançat que una de les exposicions que s'inauguraran per les Festes del Tura estarà dedicada a l'escultor olotí. A més, els Museus d'Olot organitzaran diverses activitats al voltant de la figura de l'artista. El Museu del Prado, de Madrid, també homenatjarà Miquel Blay el mes de maig amb una exposició. 
Arxivat a