Olot canvia el reglament municipal per poder despenjar el retrat del rei

A partir d'ara els únics elements imprescindibles de la sala de plens són els quadres dels olotins il·lustres | Tots els grups municipals voten a favor del canvi de la normativa

Els olotins il·lustres són els únics elements imprescindibles de la sala de plens
Els olotins il·lustres són els únics elements imprescindibles de la sala de plens | Andreu Oliveras
18 de febrer del 2016
Actualitzat el 25 de febrer a les 19:12h
Tots els regidors de l'Ajuntament d'Olot voten a favor de canviar el Reglament Orgànic Municipal per dotar de garanties legals a la retirada de la fotografia del rei d'Espanya i la bandera espanyola de la sala de plens. 

Concretament, es deixa per escrit que els símbols imprescindibles que hi ha d'haver a la sala són únicament els retrats dels olotins il·lustres. La resta d'elements serà la junta de portaveus qui decidirà si s'hi inclouen o no. 

"Tots sabem que això fa referència a la moció que es va presentar, ja hi va haver una votació que indica quina serà la direcció que prendrà la junta de portaveus", aclareix l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas. 

La resolució ha agradat a tots els grups. El portaveu d'ERC, Pere Gómez, afegeix que ja que la galeria és un element imprescindible de l'espai, "potser estaria bé que hi hagués una placa indicant qui és cadascun dels olotins il·lustres i qui és l'autor del retrat". Gómez també ha demanat que s'examinin els quadres i s'estudiï si cal restaurar-ne algun. 

La CUP voldria anar més ràpid a treure la fotografia del rei d'Espanya. "Pensem que la moció del mes passat va ser una moció aprovada a mitges, més que res perquè el retrat encara hi és i el d'en Mas també el podríem canviar", opina la regidora Mireia Tresserras. 

Cap vot contrari a treure el retrat

Al ple del mes de gener, es va aprovar per 19 vots a favor i tres abstencions (les del PSC) una moció de la CUP que sol·licitava la retirada del retrat de Felip VI i la bandera espanyola de la sala de plens. L'alcalde deixava clar que no es faria efectiva fins a tenir les garanties legals i aclaria que si s'havia arribat fins a aquest punt era una conseqüència directa del fet que la delegació del govern els obligués a posar les banderes al balcó.
Arxivat a