Un ciberatac esborra part de les dades de l'Ajuntament de Besalú

El consistori va ser víctima d'un fals mail de Correus que en realitat era un virus informàtic | El poble es gastarà 17.000 euros en renovar tot el programari i instal·lar sistemes de seguretat més potents

Redacció NacióGarrotxa
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:21h
L'Ajuntament de Besalú ha de gastar-se 17.000 euros en renovar tot el programari informàtic i els servidors del consistori, després d'haver estat víctima d'un ciberatac. El municipi va rebre un fals e-mail de Correus, que en realitat era un virus. En obrir-lo apareixia un missatge que exigia un rescat econòmic a canvi de no fer malbé els arxius. Es tracta d'un xantatge que els Mossos d'Esquadra van recomanar no pagar perquè la informació ja estava feta malbé. 

De cop i volta, l'ajuntament va perdre totes aquelles dades que havia entrat després de l'última còpia de seguretat automàtica. Els tècnics van intentar rescatar gran part del material perdut, tot i això hi ha alguns documents que encara no s'han pogut recuperar. La regidora Fina Surina assegura a El Punt Avui que "ha suposat un bon maldecap en l'àmbit intern, però els ciutadans no han notat res". 

Amb la inversió aprovada per la junta de govern local, Besalú es proveeix dels sistemes de seguretat més potents del mercat per intentar evitar un nou ciberatac al consistori.