ERC reclama que els olotins votin el nou Firal entre tres projectes diferents

Els republicans troben un «contrasentit» obrir un procés participatiu sense saber quins lligams hi ha amb els arquitectes RCR | Esquerra està en contra de la consulta sobre els correbous

A ERC no li agrada com s'està decidint la reforma del Firal
A ERC no li agrada com s'està decidint la reforma del Firal | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
16 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:43h
A Esquerra Republicana no li agrada com s'està fent el procés participatiu per decidir el nou Firal. El portaveu d'ERC a l'ajuntament d'Olot, Pere Gómez, troba un "contrasentit" engegar un procés participatius sense saber quins lligams hi ha amb l'avantprojecte que va redactar RCR al seu moment. "No es pot començar un procés participatiu sense saber quina dependència tenim de projectes anteriors, no posem el carro per davant dels bous", diu Gómez. 

Esquerra tampoc està d'acord que no hi hagi urnes per decidir el nou Firal. El partit defensa que es triïn tres projectes a través d'un concurs públic i aquests tres es sotmetin a votació dels olotins a través d'una consulta ciutadana, per escollir-ne el guanyador. A més, per ERC, la reforma del Firal s'ha d'englobar en un pla integral del Nucli Antic que afecti també a la zona del Carme i fins i tot al barri de Sant Miquel. 
 

Els regidors d'ERC Pere Gómez i Josep Quintana, avui al Firal. Foto: Andreu Oliveras


Contraris a la consulta sobre els correbous

Així com reclamen una consulta pel Firal, els membres d'Esquerra Republicana no són partidaris de fer la dels correbous. Pere Gómez creu que no es pot preguntar si s'està en contra del maltractament animal o no: "Els drets fonamentals són drets, deixem de maltractar els animals per la Festa Major". 

Segons el partit, l'equip de govern sociovergent utilitza la ciutadania per no haver de prendre una decisió controvertida que comporta l'enuig d'alguns col·lectius. 
Arxivat a