El nou bar del Montsacopa entrarà en funcionament a la primavera del 2017

La Junta de Govern Local d'Olot ha tret a concurs la concessió del servei durant deu anys | Els camions dels proveïdors no podran pujar a dalt al volcà a descarregar les comandes

S'instal·larà un bar, uns lavabos i un centre d'informació a dalt a Sant Francesc
S'instal·larà un bar, uns lavabos i un centre d'informació a dalt a Sant Francesc | Martí Albesa
11 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:16h
L'Ajuntament d'Olot treu a concurs la concessió de la cafeteria que vol instal·lar a dalt el volcà Montsacopa, amb la idea que comenci a funcionar a la primavera del 2017. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, explica que es valorarà sobretot l'oferta gastronòmica, potenciant els productes del territori. El bar haurà d'obrir un mínim de sis dies a la setmana entre abril i octubre i també durant la Setmana Santa. La resta de mesos haurà de funcionar tots els caps de setmana i dies festius.

El consistori preveu ingressar uns 3.000 euros anuals durant deu anys amb possibilitat de prorrogar el servei cinc anys més. Les obres d'adequació del fortí de Sant Francesc per instal·lar-hi una cafeteria aniran a càrrec de l'ajuntament i l'empresa concessionària haurà de fer-se càrrec del cost del mobiliari i els electrodomèstics.

El Parc Natural i Turisme Garrotxa han participat en la redacció de les bases per optar a gestionar aquest servei. En el text, es deixa clar que només podran pujar dos vehicles diaris fins a dalt de tot del volcà i en cap cas hi podran pujar els cotxes dels clients ni els camions dels proveïdors. Aquests hauran de descarregar les comandes a baix i el responsable del servei serà qui els traslladarà fins a dalt amb els seus vehicles.
 

Les obres del nou bar acabaran a la primavera del 2017. Foto: Martí Albesa


L'empresa haurà d'acreditar-se per Turisme Garrotxa i aconseguir la Carta Europea de Turisme Sostenible. Vayreda ha explicat que es podran seguir fent les mateixes activitats que actualment es duen a terme a dalt a Sant Francesc, com per exemple els sopars de l'estiu o la xocolatada, ja que el restaurant no ocuparà tot l'espai del fortí sinó que quedarà lliure la part central. Aquest estiu, amb el recinte en obres, no es faran els tradicionals Sopars al Volcà. Volen que aquest nou bar segueixi l'exemple del que hi ha al mig del Parc Nou.

La CUP i Olot en Comú rebutgen les obres

La instal·lació d'una cafeteria a dalt del volcà Montsacopa va generar polèmica en el ple municipal del mes de desembre. La CUP i Olot en Comú es van oposar frontalment a instal·lar uns lavabos públics, un espai d'informació per als visitants i una cafeteria amb capacitat per a 60 persones a la fortalesa de Sant Francesc.

El projecte de reforma estarà finançat a parts iguals entre l'ajuntament i la Generalitat, gràcies a l'ajuda del Pla de Foment del Turisme que es finança amb els diners recollits per la taxa turística. S'executarà al llarg del 2016 i el 2017. A la comarca es destiran 682.075 euros per fer obres en aquest projecte.
Arxivat a