Els veïns de Les Preses voten a favor de la continuïtat del mercat setmanal

L'ajuntament va convocar una consulta ciutadana sobre el futur de les parades i la possibilitat de crear una fira d'artesania i un mercat medieval | El consistori es compromet a sotmetre a votació veïnal diversos temes del municipi

Les Preses organitzarà més consultes ciutadanes per decidir temes del poble
Les Preses organitzarà més consultes ciutadanes per decidir temes del poble | Andreu Oliveras
Redacció NacióGarrotxa
10 de febrer del 2016
Actualitzat el 16 de febrer a les 17:58h
Els veïns de Les Preses han votat, en una consulta popular, el futur del mercat setmanal del municipi. És el primer cop que l'ajuntament organitza una consulta ciutadana per decidir algun aspecte de la gestió municipal i el seu alcalde, Pere Vila, considera "molt positiva" la resposta que han tingut. 

En total han votat 67 famílies del municipi, un 10% de les que hi tenien dret a vot. D'aquestes, un 90% volen que hi segueixi havent mercat els diumenges i creuen que les parades beneficien al poble. A més, nou de cada deu també van respondre favorablement a acollir un mercat d'artesania. La majoria aposten perquè s'hi instal·li un cop a l'any. La consulta també va preguntar sobre la possibilitat de crear una fira medieval, una iniciativa que va rebre el suport d'un 72% dels votants. 

Vista les respostes, l'ajuntament treballa ara amb revitalitzar el mercat setmanal que cada diumenge s'instal·la a la zona de l'estació. El problema amb què es troben és que cada vegada hi ha menys parades, ja que els marxants ho combinen amb altrs poblacions. Vila explica que amb 10 o 12 paradistes ja es donarien per satisfets. 

L'ajuntament organitzarà més consultes a Les Preses

L'equip de govern de Les Preses es mostra satisfet amb com ha anat la consulta i ja té clar que aquesta haurà estat la primera de moltes altres. Cada cop que s'hagi de decidir algun tema que pugui generar debat ciutadà ho consultaran amb els veïns. De moment, les bústies que van servir per la votació ja han quedat permanentment instal·lades a l'escola la Bòbila, al local social de Bosc de Tosca, a la façana de l'ajuntament i a la plaça de l'Artiga Bonica. Mentre no hi hagi cap altra consulta, serviran perquè els veïns puguin fer arribar queixes i suggeriments a l'administració.
Arxivat a