Els olotins no podran votar el nou Firal en una consulta ciutadana

L'Ajuntament d'Olot es fa enrere i les obres del passeig d'en Blay es decidiran a través d'un procés participatiu | Tècnics municipals estan estudiant si cal seguir l'avantprojecte de RCR

Les obres del nou Firal han de començar d'aquí un any
Les obres del nou Firal han de començar d'aquí un any | Martí Albesa
08 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:09h
El projecte del nou Firal no se sotmetrà a cap urna. L'Ajuntament fa marxa enrere i no hi haurà cap consulta a la primavera perquè els olotins puguin votar com volen que sigui el nou passeig d'en Blay. Ho substitueixen per un procés participatiu amb debats i taules rodones, al final del qual volen que s'arribi a un consens. 

"És veritat que havíem dit que hi hauria una votació, però al final anem a consens. Per no anar uns contra els altres", respon l'alcalde Josep Maria Corominas a preguntes de NacióGarrotxa. El procés participatiu durarà quatre mesos i comptarà amb tallers presencials, taules rodones, activitats itinerants i participació online via web i a través d'una aplicació mòbil. 

Durant tot aquest procés els olotins podran decidir tant com ha de ser el nou Firal com també quines activitats s'hi poden dur a terme. Es vol revisar el polèmic pla d'usos que es va aprovar ara fa un any i que va deixar una ciutat dividida entre defensors i detractors. "El Firal és un espai de la ciutat on hi conviuen diferents persones, cal que aquest procés es pugui fer de la millor manera possible i se'n beneficiïn totes elles", explica la regidora de participació ciutadana, Núria Fité. 
 

Les rajoles del Firal, trencades, esperen la reforma del passeig. Foto: Martí Albesa


Estudien quin lligam hi ha amb RCR

L'equip jurídic de l'ajuntament d'Olot està estudiant quin lligam jurídic hi ha amb l'equip d'arquitectes RCR i l'avantprojecte que van fer pel Firal i el Firalet. A hores d'ara el consistori no sap si estan obligats a adjudicar a Aranda-Pigem-Vilalta el nou Firal ni si aquest ha de seguir les pautes que hi havia dibuixades.

Sigui quin sigui el lligam, Corominas es mostra convençut d'arribar a un acord i que els ciutadans hi podran dir la seva: "Tenim clar que volem respectar el que diguin els ciutadans". Tot el procés participatiu arrencarà aquest dimecres a dos quarts de vuit del vespre a la sala Torín i durarà uns quatre mesos. 
 

La reforma del Firal serà una de les grans obres d'aquest mandat municipal. Foto: Martí Albesa


El calendari amb què treballa l'equip de govern sociovergent és treure a concurs l'obra al voltant de l'estiu i que les màquines comencin a treballar sobre el terreny a principis del 2017. La idea és que el 2018 ja es pugui inaugurar el nou passeig.
Arxivat a