Batet celebra diumenge l'onzena Fira del Fajol

Una seixantena de parades vendran tota mena de productes elaborats amb el conreu típicament garrotxí

Redacció
08 de febrer del 2016
Actualitzat el 11 de febrer a les 17:35h
Batet de la Serra viurà aquest diumenge l'onzena Fira del Fajol. Les activitats començaran a les nou del matí als paratges de Can Frontana. S'hi instal·laran una seixantena de parades amb productes elaborats amb fajol. En un 98% dels casos són els mateixos productors els qui els venen. 

D'entre les activitats que es faran durant tot el dia destaca el concurs de coques elaborades amb fajol. S'han de lliurar abans de les tres de la tarda i un cop decidit el veredicte tots els assistents a la fira les podran tastar. A més, a la Fira també es farà un campionat de truc, demostracions de batre i ventar el fajol i demostracions de balls tradicionals, entre altres. El col·lectiu Cuina Volcànica oferirà un tastet de plats fets amb fajol i el dinar popular també serà a base d'aquest producte típicament olotí. 

A Catalunya, el fajol es conrea a molts pocs llocs fora de la Garrotxa. Segons expliquen els organitzadors de la fira, n'hi ha algun cultivador al Berguedà i no gaire enlloc més. A Batet en planten cada any unes vuit hectàrees. A part de les tradicionals farinetes, amb fajol es pot elaborar pa, galetes, carquinyolis, bunyols, botifarra, melmelada, xocolata, xurros i fins i tot macarrons.
 

Programa d'actes de la Fira del Fajol 2016 

Arxivat a