Olot, Girona i Lloret s'uneixen per atreure congressos i seminaris

L'any passat prop de 60.000 persones van passar per les tres ciutats per celebrar-hi alguna reunió empresarial | La iniciativa vol servir per desetacionalitzar el turisme

Els alcaldes d'Olot, Girona i Lloret presentant la iniciativa
Els alcaldes d'Olot, Girona i Lloret presentant la iniciativa | Andreu Oliveras
04 de febrer del 2016
Actualitzat el 10 de febrer a les 17:43h
Olot, Girona i Lloret de Mar s'uneixen per promocionar conjuntament les tres ciutats com a destí de congressos i seminaris. L'objectiu és "intentar que cada cop més gent vingui cap aquí a celebrar congressos", explica l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas. 

Per fer-ho crearan un web conjunt de les tres ciutats i en faran difusió a les xarxes socials i a mitjans especialitzats. Entre els tres destins l'any passat hi van anar prop de 60.000 persones a celebrar alguna trobada empresarial. 

L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, explica que les tres destinacions són complementàries: "Olot té el patrimoni natural i pot acollir trobades de petit format, Girona té uns grans equipaments i actua de capital i Lloret s'especialitza més en congressos corporatius". 
 

Presentació a Olot de la xarxa de congressos amb Lloret i Girona. Foto: Andreu Oliveras


Els tres ajuntaments estan convençuts que posicionar-se com a destí de congressos és clau per atreure un turisme desestacionalitzat, més enllà del sol i platja de l'estiu i els visitants de la Garrotxa a la tardor. 102 empreses ja formen part del projecte, que confia en créixer aprofitant les sinergies dels tres territoris. 

La xarxa posa el focus en els 35 minuts que separen Olot de Girona, la mateixa distància que hi ha entre Lloret de Mar i la capital. Per Albert Ballesta, alcalde de Girona, aquest és un tema "estratègic". Confia que gràcies a tren d'alta velocitat vinguin empreses de Catalunya, però també d'Espanya i l'Euroregió Mediterrània a celebrar les seves reunions. 
Arxivat a