Segona actuació de neteja al riu Fluvià

L'Ajuntament d'Olot inverteix 16.000 euros en millorar el tram urbà del riu | Es talla arbres amb mal estat, plantes invesores i es repinten baranes i s'arreglen camins

Redacció NacióGarrotxa
28 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:11h

Olot neteja el Fluvià entre els tossos i el pont de Ferro. Foto: Andreu Oliveras


L'Ajuntament d'Olot engega una segona campanya de neteja del riu Fluvià. Es comença pel  tram que va des de les Fonts de Sant Roc fins a la zona de l'ambulatori però a les properes setmanes s'arribarà fins a les Tries. El consistori inverteix 16.000 euros en la mesura. Els treballs de millora serveixen per retirar tots els arbres que estiguin amb risc de caure i també aquella vegetació exòtica que danya a l'autòctona de la zona. 

Les actuacions també se centren en repintar baranes i millorar els espais de passeig. Per dur-los a terme s'han contractat a quatre persones aturades de la comarca, a través d'un dels plans d'ocupació subvencionats pel Servei Català d'Ocupació. Aquests se sumen a una brigada de cinc professionals d'una empresa de jardineria especialitzada.

El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, expressa la voluntat de l'equip de govern de recuperar el Fluvià "perquè la gent de la ciutat pugui viure de cares al riu".

A més, l'alcalde, Josep Maria Corominas, s'ha compromès a engegar l'adaptació d'un bicicarril que circuli en paral·lel al riu. Corominas no ha volgut posar terminis a les obres però assegura que durant els propers quatre anys es començaran a fer algunes accions en aquesta línia. Per aquest 2016, el consistori ha reservat 200.000 euros per fer actuacions de millora a la zona de les Tries. Els treballs se sumen a la campanya de neteja d'urgència, executada aquesta tardor, per treure aquelles branques que podien taponar ponts i impedir el pas de l'aigua amb llibertat.
Arxivat a