Pere Vila i Paquita Montoliu, de la Santjoanenca, reis del Carnaval 2016

La festa se celebrarà el 12 i 13 de febrer | Més de 2.000 persones participaran de la gran rua | El burro és la imatge del cartell | Tota la programació

Pere Vila i Paquita Montoliu són els reis del Carnaval d'Olot 2016
Pere Vila i Paquita Montoliu són els reis del Carnaval d'Olot 2016 | Andreu Oliveras
23 de gener del 2016
Actualitzat el 26 de gener a les 14:39h
Pere Vila i Paquita Montoliu, tots dos de la Colla Santjoanenca, són el rei i la reina del Carnaval d'Olot 2016. A partir d'ara ell ostenta els títols de Rei de la Santjoanenca, Follet dels Tossols i vigilant de les seves aigües, Marquès del Plàstic i Príncep de fer les files. Ella és la Reina de la Santjoanenca, Fada de les fonts i protectora de les seves aigües, Amant de la terra, l'aire, l'aigua i el foc i Princesa del ball i la disbauxa.

Tots dos fa una colla d'anys que volten tots els carnavals haguts i per haver amb el grup de Sant Joan les Fonts. Aquest any, com a reis de la festa, ho tornaran a fer i seran presents a tots i cadascun dels actes relacionats amb el Carnestoltes, que a la capital de la Garrotxa com és costum se celebra una setmana més tard del que tocaria.

12 i 13 de febrer: Carnaval d'Olot

El divendres 12 de feber, a les nou del vespre, començarà la festa de la Disbauxa a Olot amb el Playback del Carnaval al Teatre Principal. Tot seguit, al bar Lucky Luke, tindrà lloc el ball de la dona, una festa que anys enrere era molt popular i amb els anys ha anat perdent pistonada, però tot i així el CIT no vol que caigui en l'oblit. 

Dissabte, 13 de febrer, els actes arrencaran al matí amb el concurs de comerços i aparadors ambientats. A les cinc de la tarda començarà la gran rua on està previst que hi participen més de 2.000 persones repartides en una quarantena de colles, la majoria d'elles garrotxines. A la nit la gresca continuarà amb el sopar popular al Pavelló Firal i la festa a la sala Torín amb els DJ's de Jumpack. 
 

Els Reis del Carnaval 2016 han arribat dalt d'un burro català. Foto: Andreu Oliveras


El cartell d'aquest any representa un burro català amb una màscara de carnaval. Agafant aquest animal com a metàfora, el president del CIT, Josep Andrés, vol recordar a tots els olotins que "per Carnaval s'hi val a fer el burro, però cal fer el burro amb seny".

En l'acte de presentació al Casal Marià, el Rei i la Reina han fet l'entrada triomfal dalt d'un burro català, l'animal que aquest any és la imatge de la festa a la ciutat d'Olot.
 
Arxivat a