El Govern aprova incrementar un 1% el sou dels treballadors del sector públic

La decisió permetrà que el personal al servei de l'administració pública catalana es pugui beneficiar de les mateixes millores que la resta d'empleats de l'Estat

per Redacció , 19 de gener de 2016 a les 16:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Neus Munté i Oriol Junqueras, a la reunió del consell executiu del dimarts. Foto: ACN


El Govern ha aprovat aquest dimarts augmentar un 1% el sou dels treballadors del sector públic de la Generalitat per al 2016, el màxim que possibilita la normativa bàsica estatal. La decisió permetrà que, tot i la important limitació de la despesa per part del govern espanyol, el personal al servei de l'administració pública catalana es pugui beneficiar de les mateixes millores salarials que la resta de treballadors públics. La mesura tindrà efectes des de l'1 de gener.


Tenint en compte la situació de pròrroga pressupostària de la Generalitat per al 2016, el Govern ha hagut d'aprovar un decret específic per actualitzar el marc normatiu vigent i fer viable l'aplicació de l'increment salarial contingut a la normativa bàsica estatal, segons ha indicat l'executiu.

L'impacte econòmic d'aquest increment és de 110,2 milions d'euros que, mentre no s'aprovi el pressupost per aquest any, assumirà cada departament a càrrec dels crèdits consignats per al 2015.

 

Participació