Neix el Consell d'Infants, un nou òrgan consultiu d'Olot format per 676 alumnes

Totes les classes de cinquè i sisè de primària de la ciutat en formen part | El 17 de març exposaran les propostes relacionades amb el Medi Ambient en un ple extraordinari

L'alcalde i el regidor d'Educació, atenent a membres del Consell d'Infants d'Olot
L'alcalde i el regidor d'Educació, atenent a membres del Consell d'Infants d'Olot | Andreu Oliveras
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:55h
Olot crea el Consell d'Infants, "un òrgan consultiu de la ciutat", segons detalla Montse Riera, tècnica de l'Institut Municipal d'Educació. En total en formen part els 676 alumnes de cinquè i sisè de primària de les nou escoles d'Olot. 

Els alumnes van haver d'escollir entre quatre temes: Societat, Cultura i Lleure, Ciutat i Medi Ambient. Per majoria va sortir el de Medi Ambient i aquests dies estan plantejant propostes de millores que pot fer Olot en relació amb el Medi Ambient. Només aquelles idees que generin consens entre tots els membres del Consell formaran part del redactat final. 

Presentació de les conclusions davant de tots els regidors

Com explica en Miquel, tutor de sisè de primària de l'escola Cor de Maria, els infants "tenen moltes idees i moltes coses al cap", per això "s'impliquen i els agrada". El projecte culminarà amb un ple extraordinari del 17 de març, on tots els regidors escoltaran les propostes dels representants del Consell d'Infants. 

L'ajuntament considera que aquest Consell ha vingut per quedar-se, amb la idea de poder-los demanar l'opinió de diferents temes de la ciutat que els afectin directament. A més, el projecte serveix per fomentar la participació dels més joves i ensenyar-los la importància d'arribar a acords.

"Serveix perquè considerin com a seus els problemes que té la ciutat i entenguin que la implicació en la vida pública és l'obligació de la gent que viu a la ciutat", reflexiona l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas.
Arxivat a