Santa Pau celebra diumenge la primera Fira del Fesol amb la DOP

Els assistents podran triar entre quinze maneres diferents de cuinar els fesols

Milers de persones van passar per la Fira del Fesol 2015
Milers de persones van passar per la Fira del Fesol 2015 | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
14 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:21h
Santa Pau celebra diumenge la 26a Fira del Fesol, la primera amb aquest producte reconegut amb la Denominació d'Origen Protegit. A partir de les 12 del migdia, 15 restaurants de la Garrotxa presentaran un plat amb els fesols com a protagonistes. Es tracta de quinze maneres diferents de cuinar aquest producte, ja sigui acompanyat de botifarra esparrecada, de sèpia, de bolets, de col o fins i tot de bacallà. 

Pagant cinc euros, els assistents tenen dret a provar quatre tastos diferents. La Fesolada és l'acte central d'una fira que comença el dissabte a les nou del vespre, amb un sopar popular amb productes de Denominació d'Origen Protegit, al pavelló municipal. En acabar, el grup Deudeveu oferirà un concert.
 

Quinze plats diferents de fesols es podran tastar diumenge a Santa Pau. Foto: Martí Albesa


Diumenge, a les deu del matí començarà la fira pels carrers del poble. A les onze, just després de la benedicció dels animals, hi haurà una cercavila amb els capgrossos de Santa Pau. A la una del migdia just després de la Fesolada, es lliuraran els guardons dels Fesols d'Or. Els actes acabaran a la tarda amb l'espectacle infantil Menja Fesols, a càrrec de Pep Puigdemont.
 

Programa complet de la Fira del Fesol 2016

Arxivat a