La Policia Municipal d'Olot multarà els ciclistes que incompleixin la normativa

Les sancions són de 50 a 80 euros en el cas dels ciclistes i fins a 200 pels conductors que no respectin les bicicletes | Durant tot el gener un agent cívic advertirà els infractors i a partir del febrer la policia els multarà

Durant el gener, un agent cívic informarà els ciclistes de la normativa
Durant el gener, un agent cívic informarà els ciclistes de la normativa | Andreu Oliveras
28 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:18h
La Policia Municipal d'Olot vigilarà de prop el comportament dels ciclistes. Actualment, a la ciutat, es relitzen cada dia més de 2.000 desplaçaments en bicicleta. Segons el regidor de Medi Ambient, Josep Guix, "hi ha una preocupació amb algunes bicicletes que van per sobre la vorera" i que cometen altres infraccions.  

Per això, a partir del mes de febrer els agents començaran a multar aquelles persones que incompleixin la normativa. Per circular per sobre la vorera seran 50 euros de multa i per anar en contra direcció la sanció serà de 80 euros. La policia també perseguirà els conductors que no deixin la distància de seguretat necessària en avançar una bicicleta o que no redueixin la velocitat en cas de no poder-la avançar. En aquest cas, la multa pot arribar fins als 200 euros i  pot comportar la pèrdua de quatre punts del carnet. 

Durant tot el mes de gener, un agent cívic advertirà als ciclistes que cometin alguna infracció i els recordarà que a partir del febrer la policia els multarà si els enxampa fent el que no toca. El cap de la policia municipal, Ignasi López, ha recordat que és obligatori anar pel carril bici si aquest existeix i que en cas que no n'hi hagi cal circular per la calçada com si es tractés d'un vehicle més. 

Habilitar més bicicarrils

Josep Guix ha assegurat que un dels objectius de l'equip de govern sociovergent és la construcció de més bicicarrils a l'interior de la ciutat d'Olot. El pla de mobilitat aprovat al mes de març assenyala que els prioritaris són a l'avinguda de Girona i l'avinguda de Santa Coloma, les vies que travessen la capital de la Garrotxa de punta a punta. Tot i així, Guix no ha volgut posar terminis ni compromisos ferms, ja que assegura que tot depèn de si aconsegueixen trobar el finançament per part de la Diputació de Girona o el Govern. 
Arxivat a