Olot regirarà les bosses d'escombaries per veure si els veïns reciclen bé o no

L'ajuntament no preveu multar els qui ho facin malament, però sí espera tenir dades per saber quins aspectes cal treballar en cadascun dels barris de la ciutat

Redacció NacióGarrotxa
23 de desembre del 2015

Olot mirarà què es llença en cadascun dels contenidors de la ciutat. Foto: Andreu Oliveras


Tècnics de la regidora de Medi Ambient de l'ajuntament d'Olot obriran les bosses d'escombraries que els olotins llencen als contenidors. L'objectiu és saber si els ciutadans reciclen bé o no les deixalles. Un cop fet aquest exhaustiu estudi per tota la ciutat, el consistori sabrà quins barris ho fan millor i quins són els aspectes que cal millorar en cada cas particular. 

El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, aclareix que per ara no es plantegen multar a aquelles persones que no reciclen correctament, com sí fan alguns altres muncipis. "Apostem per educar", diu Guix. Per això, en funció dels resultats dissenyaran una campanya específica per a cada barri. 

"Si reciclem bé no haurem de pujar la taxa d'escombraria", explica el tinent d'alcalde socialista. L'anàlisi es començarà a fer l'any que ve analitzant contenidor per contenidor. 

L'any passat, cada garrotxí va llençar 493 quilos de residus a les escombraries. D'aquests, en va reciclar un 40,49%, essent la segona comarca gironina que més recicla. A la ciutat d'Olot, la taxa de reciclatge va situar-se l'any passat en el 43,36%. 
Arxivat a