La Garrotxa rebrà 341.00 euros procedents de la taxa turística

És l'única comarca catalana que s'ha beneficiat durant dos anys seguits dels Plans de Foment del Turisme | Els diners serviran, entre altres, per construir un bicicarril entre Olot i Santa Pau i per remodelar el fortí del Montsacopa

Un bicicarril unirà Olot i Santa Pau per afavorir l'accés a la Fageda
Un bicicarril unirà Olot i Santa Pau per afavorir l'accés a la Fageda | Martí Albesa
22 de desembre del 2015
La Garrotxa rebrà una subvenció de 341.037,78 euros procedent dels diners recolits per la Generalitat a través de la taxa turística. La Garrotxa és l'única comarca catalana que rep aquest ajut durant dos anys seguits. El Govern finança la segona part del projecte Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat, un projecte que ja va subvencionar l'any passat amb 389.167,93 euros

Amb aquest nou ajut la Generalitat paga el 50% del cost de tot un paquet d'inversions que es realitzaran a la comarca a partir de l'any que ve. Quasi la meitat dels diners del projecte van destinats a les obres de rehabilitació del fortí de Sant Francesc amb l'habilitació d'uns lavabos, un bar i un punt d'informació al seu interior. Les reformes estaran llestes a la primavera del 2017.

Bicicarril d'Olot a Santa Pau, passant per la Fageda 

Un altre paquet és el que fa referència a millores en l'accessibilitat de les rutes turístiques de la comarca. En total es faran sis actuacions per afavorir la mobilitat, entre les quals destaca el bicicarril que ha d'unir l'aparcament de Ca la Guapa amb la vila de Santa Pau, passant per l'accés a la Fageda d'en Jordà. D'aquesta manera es vol evitar les massificacions que actualment hi ha a la Fageda els caps de setmana de tardor, potenciant que els visitants s'hi desplacin a peu o en bicicleta. El bicicarril ha d'estar a punt al llarg del 2016.

Altres actuacions que es duran a terme gràcies a aquest segon Pla de Foment del Turisme són l'adequació d'un espai singular a Castellfollit de la Roca i millores a la senyalització turística de les Preses i la Vall de Bianya "perquè sigui més fàcil al visitant reconèixer i recórrer la comarca", segons ha explicat el president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà.

Olot, Besalú, Beuda, Castellfollit de la Roca, les Planes d'Hostoles, les Preses, Santa Pau, Sant Jaume de Llierca i la Vall de Bianya són els municipis que es beneficien d'aquesta segona línia d'ajuts al turisme.