Olot comprarà 25 pisos buits a Solvia per destinar-los a lloguer social

L'ajuntament ja ha inciat els tràmits per reclamar als bancs la cessió dels habitatges buits durant tres anys i si no ho fan els multarà

L'Ajuntament d'Olot comprarà 25 pisos a Solvia per destinar a lloguer social
L'Ajuntament d'Olot comprarà 25 pisos a Solvia per destinar a lloguer social | Martí Albesa
18 de desembre del 2015
Actualitzat el 21 de desembre a les 20:37h
L'Ajuntament d'Olot negocia amb Solvia, la immobiliària de Banc Sabadell, la compra de 25 pisos buits que l'entitat té a la ciutat. L'objectiu és convertir-los en habitatges de lloguer social pensats per a joves i persones necessitades. Segons ha avançat l'alcalde Josep Maria Corominas al ple municipal, l'acord no està tancat però sí que està ben encarrilat. 

Corominas no ha volgut detallar quins són els pisos que passaran a formar part de la borsa d'habitatges socials municipals, en trobar-se encara en fase de negociació. El regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia, va felicitar a l'equip de govern local per la compra i els va demanar continuar en aquesta línia de compra d'habitatge per a ús social.

Inici dels tràmits per sancionar els bancs amb pisos buits

A més, l'ajuntament ja ha començat el procés per sancionar els bancs i grans propietaris que tenen pisos buits a la ciutat. Segons ha detallat el regidor d'habitatge, Josep Berga, han sol·licitat als propietaris de 50 pisos buits d'Olot que els cedixin a la ciutat per un període de tres anys. Si no ho fan, els aplicaran una multa. 

Berga ha explicat que si no ho han fet fins ara és perquè abans els era molt difícil demostrar que un pis estava buit. Des que a finals de juliol es va aprovar la ILP d'habitatge, promoguda per la PAH, els bancs han hagut de comunicar al Govern quins són els pisos que tenen buits i amb aquesta informació l'ajuntament pot iniciar els tràmits per reclamar-los-en la cessió per un període de tres anys.
 

Olot en Comú celebra la compra de pisos i anima al consistori a seguir per aquest camí. Foto: Martí Albesa


Segons dades facilitades per la CUP, ha Olot hi ha més de 1.000 pisos buits, 600 dels quals són propietat de la SAREB. El febrer del 2014, el ple d'Olot va aprovar sancionar amb multes de fins a 100.000 euros els bancs que tinguessin pisos buits a la ciutat. Hi van votar a favor tots els regidors a excepció de la portaveu del Partit Popular. Quasi dos anys després encara no ha multat a ningú. 
Arxivat a