La CUP i Olot en Comú s'oposen a muntar una cafeteria a dalt el Montsacopa

L'equip de govern sociovergent i Esquerra aproven rehabilitar la fortificació de Sant Francesc | S'hi instal·laran lavabos, un punt d'informació i un bar | La Generalitat en finançarà la meitat del cost, a través dels diners recollits amb la taxa turística

La CUP, al ple d'aquest dijous
La CUP, al ple d'aquest dijous | Martí Albesa
18 de desembre del 2015
Actualitzat el 26 de desembre a les 9:03h
Polèmica entre els grups municipals d'Olot sobre si s'ha d'instal·lar o no una cafeteria al capdamunt del volcà Montsacopa. L'equip de govern sociovergent ha aprovat rehabilitar la fortalesa de Sant Francesc. El projecte preveu instal·lar-hi uns lavabos públics, un espai d'informació per als visitants i una cafeteria amb capacitat per a 60 persones. 

La CUP no està d'acord amb muntar un bar a dalt del volcà. "No volem convertir una reserva natural en un espai d'oci on s'hi puguin menjar plats combinats", aclareix el regidor Lluís Rubió. El partit defensa altres projectes per potenciar el turisme com habilitar un intinerari a la llera del Fluvià. 

Al regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia, tampoc li agrada la idea de posar-hi una cafeteria: "En l'actual context econòmic no li veiem gaire viabilitat i alhora suposa una competència per negocis d’aquesta tipologia molt propers". 

Evitar la massificació del Monstacopa

L'equip de govern ha tingut el suport dels cinc regidors d'Esquerra Republicana en considerar que la ciutat guanyarà un nou espai que pot donar molt de sí. Tot i així, la regidora Anna Barnadas alerta que cal evitar que s'acabi massificant l'espai: "No hem de permetre que el que està passant ara a la Fageda pugui passar un dia al Montsacopa, hem de vetllar tots perquè no sigui el final del volcà". 

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, confia que havent-hi de pujar a peu difícilment es massificarà Sant Francesc. A més, assegura que és el Parc Natural qui ha demanat al consistori que inverteixi al Montsacopa "per treure la pressió del Croscat i la Fageda". "No és fer un parc temàtic" aclareix Vayreda. 
 

Es rehabilitarà la fortificació del Montsacopa per instal·lar-hi lavabos i una cafeteria. Foto: Martí Albesa


El projecte estarà finançat a parts iguals entre l'ajuntament i la Generalitat, gràcies a l'ajuda del Pla de Foment del Turisme que es finança amb els diners recollits per la taxa turística. S'executarà al llarg del 2016 i el 2017. A la comarca es destiran 682.075 euros per fer obres en aquest projecte.
 
Arxivat a