Castellfollit renuncia a la meitat dels diners del pla FEDER de la Unió Europea

El ple aprova per unanimitat la mesura ja que el pla s'acaba al 31 de desembre i no s'han executat totes les obres previstes inicialment | El consistori també desencalla la construcció del nou ajuntament

Redacció NacióGarrotxa
17 de desembre del 2015
Actualitzat el 22 de desembre a les 17:00h

Acabar les obres del nou ajuntament és un dels maldecaps de Catellfollit de la Roca. Foto: Martí Albesa


Castellfollit de la Roca renuncia a la meitat dels diners del programa Viure al Poble, que provenen del fons FEDER de la Unió Europea. Quan se'ls va concedir l'ajuda se'ls va atorgar 1.187.000 euros per fer una sèrie d'obres que havien d'estar acabades abans de l'1 de gener del 2016. En vistes que no s'han pogut fer totes, el ple municipal ha aprovat per unanimitat sol·licitar de rebre'n 587.000 per pagar aquelles accions que sí s'han acabat executant. 

En un comunicat, el consistori explica que alguns dels treballs que no pagarà la Unió Europea ja s'han fet amb actuacions d'altres administracions com els Itineraris de Salut del DIPSALUT o el canvi de fanals per llums LED del barri vell que s'ha pagat mitjançant subvencions externes. Tot i així n'hi ha algunes altres que no s'han pogut tirar endavant per manca de recursos. 

Desencallar la construcció del nou ajuntament

El ple també ha aprovat per unanimitat la resolució de contractes a una constructora i un despatx d'arquitectura per acabar la seu del nou ajuntament. L'edifici havia d'estar acabat el 31 de desembre del 2015 ja que si no perdia l'ajuda del PUOSC de la Generalitat. Entremig la constructora que havia de fer les obres va fer fallida i, a més, el litigi judicial entre el consistori i la família Gusiñer va provocar que el poble hagués d'indemnitzar-los amb més de 225.000 euros si no volia enderrocar el nou equipament

Recentment, la consellera de Governació en funcions es va reunir amb el nou alcalde del municipi per estudiar el cas i va assegurar que trobarien una fórmula que permetés a Castellfollit acabar les obres el 2016, sense perdre els diners del PUOSC. Actualment queda pendent d'acabar-se entre un 15 i un 20% de l'obra. Es tracta, sobretot, de petites actuacions.

L'alcalde, Miquel Reverter, ha explicat a NacióGarrotxa, que l'ajuntament estarà acabat amb tots els serveis instal·lats i els accessos construïts. Tot i així encara no es podrà utilitzar ja que no hi haurà cap moble al seu interior i no es compraran fins que no disposin dels diners necessaris."No és la nostra intenció anar-hi immediatament", aclareix Reverter.