L'obertura del tobogan i la pista de gel marca l'inici del Badanadal a Manlleu

L'espai Express i l'Ideat complementen una proposta amb més de 60 activitats per a tots els gustos, que s'allargarà més d'un mes

Un nen a punt de baixar pel tobogan de gel
Un nen a punt de baixar pel tobogan de gel | Adrià Costa
Redacció Osona.com
03 de desembre del 2015
Actualitzat a les 9:37h
El Badanadal de Manlleu tornarà a obrir les seves portes, com en les darreres edicions, coincidint amb el Mercat Medieval de Vic. La proposta omplirà la ciutat amb una allau d'activitats pensades per a tots els públics que s'allargaran un mes: del 4 de desembre al 10 de gener. La inauguració de les pistes i el tobogan de gel, aquest divendres, donarà el tret de sortida de la proposta nadalenca, que transformarà el centre de la ciutat.

El gran atractiu tornarà a ser la pista de gel de 650 m2, ubicada a la plaça Fra Bernadí, el centre neuràlgic de la programació. Al costat, els més petits podran fer els seus primers passos sobre gel a la pista petita, de 100m2, de la mà dels pingüins del Badanadal. Un triple tobogan de gel de més de 20 metres de llarg, i pel qual es baixa amb trineu i apte per a totes les edats, arrodonirà el parc de gel.

En la seva darrera edició, la pista de gel va batre el rècord històric de patinadors: 16.903 persones (un 10% més que l’edició anterior). El triple tobogan de gel va acollir 12.078 baixades amb trineu.

Al costat de les pistes de gel s’instal·larà una carpa climatitzada, un espai de joc i lleure amb monitors, activitats i tallers lúdics i educatius, pensats per als infants. Durant els dies laborables, l’espai també oferirà un servei de casal de Nadal, i dins de la carpa s’habilitarà una zona com a cafeteria i creperia.

El Badanadal es complementa amb més de 60 activitats, pensades per a tot tipus de públic, de temàtica diversa programades en diferents indrets de Manlleu, ja siguin organitzades per entitats locals o be directament per l’Ajuntament de Manlleu. No hi faltaran els mercats de Nadal i d’artesania, pastorets, concerts, exposicions, espectacles, activitats esportives, el Campament Reial i la tradicional Cavalcada de Reis.

Les pistes el tobogan de gel, i la ludoteca, obriran les seves instal·lacions cada dia des del 5 de desembre al 10 de gener, de les 11 a les 20 hores els dies laborables, i de les 11 a les 21 hores els dissabtes, diumenges i festius. Els dies lectius es poden reservar les pistes de gel de les 8 a les 16 hores per patinar amb grup.

Comerç, gastronomia i cultura

El Badanadal es complementa amb l’Express, l’espai pop de Manlleu. Del 4 de desembre al 5 de gener, al costat de les pistes de gel, on l’antic edifici de la Cooperativa es transformarà en una botiga de botigues. Oci, moda, tendències, degustació, regals... tot en un mateix espai carregat de sorpreses.

Per últim, les festes nadalenques a Manlleu inclouen l’Idea’t, un binomi cultural i gastronòmic. En aquesta 5a edició, Idea’t serà el marc de tres accions singulars al centre de la ciutat, vinculant el món de la cultura amb la gastronomia.

Al “Tast de formatges, poemes i vins”, Isaac Gelabert guiarà un tast únic de formatges artesans i d’autor maridats amb vins catalans i singulars, acompanyats de la lectura d’una selecció de poemes a càrrec Biel Barnils.  “Torrons, corals i cava” consistirà en un concert-tastet de Nadal amb les corals de Manlleu, maridat amb torrons de Xocolating 1944 i una copa de cava. El 3r Concurs de rapsodes Idea’t-Manlleu reunirà vuit rapsodes que s’enfrontaran, davant d’un jurat, a  la lectura de dos poemes, un de pròpia elecció i un segon poema proposat des de l’organització.
 

Recull de galeries de fotos del Badanadal de Manlleu

Programa del Badanadal 2014

Programa de l'Idea't

Programa de l'espai Expresss

 

L'Espai Express, l'any passat. Foto: Adrià Costa