La fira de Sant Nicolau posa en valor «l'orgull de viure a pagès»

Diumenge, una cinquantena de parades ompliran els carrers del Mallol | Entre les novetats hi ha tallers d'àvies remeieres i espectacles de música i foc

La Fira de Sant Nicolau se celebra cada 6 de desembre al Mallol
La Fira de Sant Nicolau se celebra cada 6 de desembre al Mallol | Martí Albesa
Andreu Oliveras
02 de desembre del 2015
Actualitzat a les 9:41h
La Fira de Sant Nicolau, al Mallol, torna als orígens. Les activitats es concentraran totes en un únic dia, el de Sant Nicolau, i abandonen la temàtica medieval dels últims anys, "posant en valor el fet remença i l'orgull de viure a pagès", segons explica l'alcalde de la Vall d'en Bas, Lluís Amat. 

Reivindicant els productes de la terra, s'han organitzat dos tallers gratuïts d'àvies remeieres, tant al matí com a la tarda d'aquest diumenge, per elaborar remeis casolans. A més, el tradicional dinar popular consistirà aquest any d'una escudella i carn d'olla, típica d'aquesta època de l'any. 

Una altra de les novetats és la cercavila musical i el ball participatiu del grup Brunzit, a partir de dos quarts de cinc de la tarda. Després de la cercavila i el ball de la bruixa Estruga Maigarda, el Pim Pam Pum Foc realitzarà un miniespectacle de foc, acompanyat de la música dels Brunzit. 

El pregoner del 2015 serà el cantautor Lluís Llach, que inaugurarà oficialment la Fira de Sant Nicolau a les onze del matí. A dos quarts d'una, el notari Faus realitzarà una conferència sobre la història de les notaries del Mallol. 
 

Espectacles amb aus rapinyaires al matí i a la tarda. Foto: Martí Albesa


Una cinquantena de parades ompliran els carrers de la vila, quasi el doble de les de l'any passat. La comissió organitzadora, formada per veïns i entitats de la Vall d'en Bas, ha decidit mantenir l'espectacle d'aus rapinyaires que es venia fent els darrers anys. Es podrà veure a les dotze del migdia i a les quatre de la tarda. 

Per assistir-hi caldrà aparcar els vehicles als peus del Mallol. El Tricu-Tricu i un grup de burros catalans pujaran fins a dalt tots aquells visitants que no vulguin cansar-se. 
 

Programació de la Fira de Sant Nicolau 2015

Galeria de Fotos Fira de Sant Nicolau 2013 (Martí Albesa)

Arxivat a