La residència geriàtrica de la Vall d'en Bas entrarà en funcionament el 2017

Després de tres anys amb les obres aturades, l'ajuntament dóna la llum verda al projecte | Obrirà amb 40 places i espai reservat per instal·lar-hi més llits en un futur

Andreu Oliveras
02 de desembre del 2015
La residència geriàtrica de la Vall d'en Bas entrarà en funcionament el 2017. L'equipament obrirà amb 40 places i l'ajuntament confia que una part important d'aquestes estiguin subvencionades pel govern. "Hem parlat amb la Generalitat i hem sabut que la Garrotxa passarà a tenir una consideració de comarca de necessitat alta, fet que multiplicarà les opcions de tenir places concertades", explica l'alcalde de la Vall, Lluís Amat. 

L'alta probabilitat que hi hagi places concertades ha estat clau per desencallar unes obres que portaven tres anys aturades, amb l'esquelet de l'edifici construït. Durant la campanya electoral, l'actual equip de govern s'havia queixat que si era un equipament cent per cent privat no el podria utilitzar la gent gran de la Vall d'en Bas

Enquesta als 600 veïns majors de 65 anys

A més, l'empresa privada que obrirà el geriàtric ha redefinit el projecte i hi haurà diverses opcions de centre de dia per oferir un ventall més ampli de serveis. Amat detalla que s'ha contractat a dues persones per passar una enquesta als més de 600 veïns de la vall que són majors de 65 anys. L'objectiu és saber quines són les seves necessitats i també què poden aportar per millorar el dia a dia del municipi. 

El nou edifici obrirà amb 40 llits però tindrà espai per ampliar-lo fins a 80 si hi ha la necessitat. L'ajuntament assegura que treballa de manera coordinada amb els municipis veïns i amb el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa per definir els usos de l'equipament.