La Mostra de Pessebres reflexiona sobre l'origen dels Reis de l'Orient

La 23a edició del certamen es podrà veure del 5 de desembre al 10 de gener

Andreu Oliveras
01 de desembre del 2015
Actualitzat el 02 de desembre a les 9:41h
La 23a edició de la Mostra de Pessebres d'Olot posa el focus en la figura dels Reis de l'Orient. Una exposició al Museu dels Sants reflexiona sobre quants eren, d'on venien i quina era la seva professió. "Descobrirem molts secrets sobre aquests personatges", assegura el regidor de Cultura, Josep Berga. 

La mostra també recupera al Santuari del Tura "un dels pessebres documentats més antics de la ciutat", en paraules del seu coordinador, Eduard Bech. Només se'n conserva la descripció a través dels textos del segle XIX. Seguint les indicacions s'ha recreat tal com era: un pessebre que aprofitava les imatges del santuari i els vestia seguint la tradició napolitana. 

Diorames dels últims 70 anys i pessebre de Rosa Serra

L'Hospici serà la seu central de la mostra. Sota les voltes del pati hi haurà diorames fets a Olot als últims 70 anys per veure l'evolució del pessebrisme a la ciutat fins als nostres dies, ja que també n'hi haurà d'elaborats aquest 2015. A l'interior del pati s'hi podrà veure Llum Naixent, un muntatge amb escultures de Rosa Serra reconvertides en un pessebre monumental. A més, a la Sala Oberta 2 hi haurà una exposicó dedicada als principals pessebristes olotins. 

La mostra es completarà amb la instal·lació als Clàustres del Carme realitzada pels alumnes de l'Escola d'Art, els treballs dels alumnes de l'Escola Municipal d'Expressió a les finestres de la biblioteca Marià Vayreda, el pessebre monumental del primer pis de Can Trincheria i una exposició sobre Nadales i Calendaris de Miquel Plana a la planta baixa de la casa-museu. 

A partir d'aquest dissabte i fins el 10 de gener es podrà visitar la Mostra de Pessebres d'Olot. A més es realitzaran un seguit d'activitats paral·leles com un taller infantil de decoració de galetes, un taller de cuina per aprendre a fer aperitius per Nadal, visites guiades i una conferència sobre la figura dels Tres Reis, relacionada amb l'exposició del Museu dels Sants. 
 

Més informació sobre la 23a Mostra de Pessebres d'Olot

Arxivat a