El Gran Recapte recull 31.247 quilos en un sol dia a la Garrotxa

Fins el 5 de gener hi ha temps per seguir donant productes bàsics en els 65 punts de recollida repartits arreu de la comarca | Més de 270 voluntaris han col·laborat amb la recollida

270 voluntaris han fet possible el Gran Recapte a la Garrotxa
270 voluntaris han fet possible el Gran Recapte a la Garrotxa | Martí Albesa
Andreu Oliveras
30 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:11h
Els 18 supermercats d'Olot han recollit 31.247 quilos d'aliments i productes bàsics en la jornada central del Gran Recapte d'aquest dissabte. Són 241 quilos més que durant el mateix dia de l'any passat. Com explica el regidor de Benestar Social de l'ajuntament d'Olot, Josep Berga, el que es recull durant la jornada central sol ser tres quartes parts del total que es recull a la comarca. 

Des de Càritas Garrotxa expliquen que aquest any els ciutadans estaven molt més informats de quins eren els productes específics que necessitava el Centre de Distribució d'Aliments de la comarca. "Ha arribat moltíssims de productes d'aquest tipus", explica Sònia Ariño, responsable del Centre de Distribució d'Aliments. El Gran Recapte ha demanat Bolquers (talles 4 i 5), Detergent de roba líquid, Detergent de rentar els plants, Gel de dutxa, Lleixiu, Cafè soluble, Sucre, Sal, Cacau, Llaunes de sardines, Llaunes de Tonyina, Llet sencera, Farina, Tomàquet triturat, Llegums cuits i Oli.

Més de 270 voluntaris han fet possible la recollida dels aliments i la classificació dels productes al Centre de Distribució. A més, la Creu Roja ha comptat amb cinc furgonetes, tres camions i els quatre vehicles de l'entitat per traslladar les caixes d'aliments cap al CDA. 
 

Una voluntària del Gran Recapte, dissabte al matí a Olot Foto: Martí Albesa


El Gran Recapte continua als diferents pobles de la comarca fins el dia 5 de gener. Hi ha 65 punts distribuïts arreu de la Garrotxa. A més, tots aquells que vulguin seguir col·laborant amb el Centre de Distribució d'Aliments hi poden portar aliments i productes bàsics durant tot l'any. 

De gener a setembre del 2015, 631 famílies garrotxines han necessitat l'ajuda del Centre de Distribució d'Aliments de la comarca. Els responsables del CDA expliquen que si bé són 13 famílies menys que el mateix període de l'any passat, aquestes necessiten més ajuts que les del 2014. 

Voluntaris, classificant els productes al Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa. Foto: Martí Albesa