Més de 8.000 persones passen per la quarta Fira Orígens

El certamen repeteix les mateixes xifres d'assistència que l'any passat | Amb un públic cada cop més professional, cada visitant s'ha gastat de mitjana 35 euros

El cuiner Ricard Borràs, a l'Espai de Cuina d'Orígens
El cuiner Ricard Borràs, a l'Espai de Cuina d'Orígens | Martí Albesa
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
23 de novembre del 2015
Actualitzat el 26 de novembre a la 13:00h
Més de 8.000 persones han passat per la quarta Fira Orígens d'Olot. El diumenge al matí ha estat el moment de més afluència de públic. En alguns moments ha calgut fer cues de prop de mitja hora per accedir al recinte firal. L'organització repeteix si fa o no fa les mateixes xifres d'assistència que l'any passat.

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, destaca com cada any augmenta el percentatge de visitants que són professionals de la restauració. Responsables de botigues gourmet i restaurants assisteixen a Orígens amb ganes d'incorporar nous productes a la seva oferta gastronòmica.  

De mitjana, cada visitant s'ha gastat 35 euros a la Fira, entre els tastos i productes que hagi comprat. Els que han tingut més èxit, segons ha explicat Vayreda a NacióLaGarrotxa, han estat les hamburgueses Natrus i l'arròs de Pals. 
 

Promocionar el producte de qualitat és l'objectiu de la Fira Orígens. Foto: Martí Albesa


Representació dels millors cuiners del país

Durant tot el cap de setmana, al pavelló Firal s'ha pogut veure demostracions de cuina amb els cuiners més destacats del país, com Nando Jubany, el candidat a millor cuiner del 2015 Víctor García, el guanyador de Top Chef del 2014 David García, Albert Ortiz i els garrotxins Fina Puigdevall i Jordi Juncà. 

Aquest any, Orígens ha incorporat un espai dedicat a les cerveses i s'ha reservat un espai pels Fesols de Santa Pau, ara que tenen la Denominació d'Origen Protegit. Entre els 90 productors exposats, més de la meitat han vingut de fora de les comarques gironines. L'Aula de Tast i l'Aula de Nens han estat dos dels espais més concorreguts, juntament amb l'Espai de Cuina. El cap de llista de Democràcia i Llibertat el 20-D, Francesc Homs, va ser present a la inauguració del certamen
  

Galeria de Fotos Fira Orígens 2015 (Martí Albesa)

  

Galeria de Fotos Fira Orígens 2014 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Fira Orígens 2012 (Adrià Costa)

Galeria de Fotos Fira Orígens 2013 (Martí Albesa)

 
Arxivat a