Francesc Homs considera un «càstig» la fiscalització de la Generalitat

"Suposo que per homenatjar els 40 anys de la mort de Franco no se'ls ha ocorregut res més que castigar-nos pel que vam votar el 27-S a Catalunya", diu el candidat de Democràcia i Llibertat en una visita a la Fira Orígens

Francesc Homs ha inaugurat la Fira Orígens d'Olot
Francesc Homs ha inaugurat la Fira Orígens d'Olot | Martí Albesa
Andreu Oliveras
21 de novembre del 2015
Actualitzat el 26 de novembre a les 10:25h

Francesc Homs ha inaugurat la Fira Orígens d'Olot. Foto: Martí Albesa


El candidat de Democràcia i Llibertat per a les eleccions del 20-D, Francesc Homs, considera un "càstig" la decisió d'ahir del consell de ministres de fiscalitzar el Govern: "Han suspès l'autonomia financera i, a més a més, ho han fet com a càstig. Suposo que per homenatjar els 40 anys de la mort de Franco no se'ls ha ocorregut res més que castigar-nos pel que vam votar el 27 de setembre a Catalunya". 

Homs qualifica de "molt greu" la decisió del ministre Montoro i assegura que ara el govern espanyol "no té cap autoritat per defensar la legalitat de res", en haver suprimit l'autonomia financera de Catalunya. "Han suspès la Generalitat de Catalunya, han suspès l’autonomia financera i no ens donen cap més camí que impulsar la llibertat com a país, perquè amb aquesta gent no es pot anar enlloc", exclama Francesc Homs. 

L'exconseller de la Presidència demana als catalans que el 20 de desembre votin com a resposta a "l'envestida" del govern espanyol i demostrin, un cop més, la força de l'independentisme. Per Homs, les urnes deixaran clar el rebuig a la fiscalització dels comptes de la Generalitat. 

Confiança en un acord entre Junts pel Sí i la CUP

Sobre les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP, el cap de llista de Democràcia i Llibertat es mostra confiat i creu que hi acabarà havent un acord: "És tan bèstia la pressió del govern espanyol, que no tenim més remei que posar-nos d'acord". 

Homs també ha rebatut el document del Cercle d'Economia contrari al procés independentista. Defensa que "els problemes que tenen les empreses de Catalunya és la manca d'inversions per part de l'Estat espanyol". Assegura que això és el que perjudica l'economia catalana, juntament amb una mala política fiscal estatal i no pas el procés cap a la independència.
 

Francesc Homs, atenent els mitjans a Olot Foto: Martí Albesa

Arxivat a