La Fira Orígens farà bullir Olot durant tot el cap de setmana

Nando Jubany, Víctor García i David Garcia són alguns dels cuiners convidats

Fira Orígens, al pavelló Firal
Fira Orígens, al pavelló Firal | M. A.
Andreu Oliveras
19 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:29h

Més de 8.000 persones van passar per la Fira Orígens 2014. Foto: Martí Albesa


La quarta Fira Orígens incrementa el nombre d'expositors vinguts de fora de la demarcació de Girona, arribant al 65% del total. "És l'any que hi haurà més presència de productors d'altres comarques de Catalunya", destaca el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, en la presentació de la fira.

Aquest cap de setmana, uns 90 productors tindran un espai al pavelló Firal d'Olot. "No volem revenedors, no volem gent que vengui un producte que no fa", assenyala el cuiner Pep Nogué. Hi haurà representats tots els sectors alimentaris perquè es faci realitat el lema de la fira: Tastar, Comprar i Aprendre

Per l'espai de cuina desfilaran els grans cuiners de casa nostra com Nando Jubany, el candidat a millor cuiner del 2015 Víctor García, el guanyador de Top Chef del 2014 David García, Albert Ortiz i els garrotxins Fina Puigdevall i Jordi Juncà. 
 

Cuiners de renom mostraran els seus secrets a l'Espai de Cuina. Foto: Martí Albesa


Apostar per les cerveses artesanes

Com a novetat, aquest any s'incorpora a Orígens un espai dedicat a les cerveses no industrials. "Catalunya és líder a l'Estat en les cerveses artesanes" explica un dels organitzadors del certamen, Pep Palau. A Olot hi haurà "les grans petites cerveseres de Catalunya". 

A més, la fira tindrà també tindrà l'Aula dels nens i l'Aula de Tast, on es podrà degustar un maridatge de formatges i vins, caves i vins de l'Empordà i Fesons de la DOP Santa Pau. L'entada al recinte costa cinc euros i dóna dret a cinc tiquets de tast. Orígens estarà obert de 10 del matí a 9 del vespre el dissabte, i de 10 del matí a 8 del vespre el diumenge. 

L'any passat, 8.400 persones van passar pel pavelló firal, un 5% més que el 2013, i es van servir 45.000 degustacions, un 20% més que l'any anterior. 
 

Programa d'activitats de la Fira Orígens 2015


Galeria de Fotos Fira Orígens 2014 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Fira Orígens 2012 (Adrià Costa)

Galeria de Fotos Fira Orígens 2013 (Martí Albesa)

   

Presentació de la quarta Fira Orígens. Foto: Andreu Oliveras