Un total de sis garrotxins van a les llistes del Congrés i el Senat el 20-D

Jordi Xuclà encapçala la candidatura gironina de Democràcia i Llibertat | ERC porta fins a tres persones de la comarca a les paperetes | Unió presenta Joan Masoliver com a suplent

La demarcació de Girona es juga sis diputats al Congrés
La demarcació de Girona es juga sis diputats al Congrés | Wikicommons
Andreu Oliveras
18 de novembre del 2015
Actualitzat el 19 de novembre a les 9:27h

La demarcació de Girona es juga sis diputats al Congrés. Foto: Wikicommons


El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest matí les llistes de les formacions que concorreran el proper 20 de desembre a les eleccions espanyoles, tant al Congrés com al Senat. En total, cinc garrotxins figuren a les candidatures. 

L'olotí Jordi Xuclà és qui ocupa el lloc més destacat. Encapçalarà de nou cop la llista gironina de CDC al Congrés, ara sota les sigles de Democràcia i Llibertat. Fa 15 anys que Xuclà és a Girona, primer com a senador i des del 2004 com a diputat. 

Esquerra Republicana és el partit amb una llista més garrotxina. La responsable de les JERC d'Olot, Susanna Pagès, ocupa la cinquena posició a la candidatura del Congrés. A més, cal afegir-hi l'exalcaldessa de Riudaura Eulàlia Massana que és la tercera suplent de la llista. Al Senat, l'olotina Laura Aubert és una de les suplents.

Un altre dels garrotxins que es presenta a les Corts Espanyoles és Joan Masoliver, exregidor de Santa Pau. És el primer suplent de la llista d'Unió al Congrés. Finalment, Pere Macias ocupa la simbòlica última plaça a la candidatura de Democràcia i Llibertat a Barcelona.

Onze candidatures i sis diputats en joc

A part de Democràcia i Llibertat, ERC i Unió, a comarques gironines també es presenten el PSC, el PP, En Comú Podem, Ciutadans, UPyD, el Partit Comunista, Recortes Cero i el PACMA.

En total, a Girona hi ha en joc sis diputats i quatre senadors. En aquesta legislatura CiU ha tingut tres representants al Congrés, ERC un, el PSC un i el PP un. Al Senat, tres de les cadires fins ara les ocupaven els convergents i una els socialistes.
 

Resultats Eleccions Espanyoles 2011