L'Hospital d'Olot es consolida com una referència en parts naturals

Al darrer any han parit a la Garrotxa 424 mares, una xifra similar a la del Sant Jaume, tot i el descens de la natalitat a Catalunya | Des del trasllat s'han incrementat les operacions, reduint les llistes d'espera

L'Hospital d'Olot presenta les xifres del primer any del nou edifici
L'Hospital d'Olot presenta les xifres del primer any del nou edifici | Martí Albesa
Andreu Oliveras
17 de novembre del 2015
Actualitzat el 22 de novembre a les 19:59h

L'Hospital d'Olot ha presentat les xifres del primer any en funcionament del nou edifici. Foto: Martí Albesa


L'Hospital Comarcal de la Garrotxa es consolida com a referència entre les mares que volen tenir la seva criatura mitjançant un part natural. En el primer any en funcionament de les noves instal·lacions del Pla de Dalt hi ha hagut 424 parts, una xifra similar a la de l'any anterior tot i el descens de la natalitat registrat a Catalunya. 

El gerent del centre, Carles Puig, explica que més de la meitat de les embarassades que van a l'hospital garrotxí volen tenir un part natural. A més, una de cada deu mares vénen expressament des de fora de la comarca. 

Augment d'operacions i reducció de llistes d'espera

Des del trasllat al nou edifici s'han fet 2.623 intervencions quirúrgiques, en quasi la meitat de les quals no ha calgut ingressar als pacients. Aquesta xifra suposa un increment de les operacions que es feien al Sant Jaume, amb la conseqüent reducció de les llistes d'espera. "Totes les llistes d'espera són de menys de sis mesos i algunes de les quals de molt menys temps", remarca Puig. 

També ha crescut l'activitat a Consultes Externes, amb 77.804 visites, i a Urgències, 31.079. En el cas d'Urgències, els responsables de l'hospital reconeixen quiexes dels usuaris per la falta de personal als caps de setmana i als dies festius i asseguren que tenen previst reforçar la plantilla. 
 

L'Hospital d'Olot ha organitzat un acte per celebrar el primer any al nou edifici. Foto: Andreu Oliveras


Diàlisi i quimioteràpia, les properes novetats

Com va avançar Carles Puig en l'entrevista a NacióLaGarrotxa, abans de finals d'any s'iniciaran tractaments de quimioteràpia a Olot, per tal que els pacients no s'hagin de traslladar a Girona i abans de l'estiu es posarà en marxa el servei de diàlisi.

Actualment, a l'hospital hi treballen 452 persones, un 8,65% més del personal que tenia el centre abans del trasllat a les noves instal·lacions.