Una vintena d'emprenedors olotins engeguen el seu negoci aquest 2015

Segons dades de l'IMPO, els nous empresaris tenen entre 25 i 45 anys i la majoria han passat per la universitat | Del 23 al 27 de novembre, Olot crea la Setmana de l'Emprenedoria

L'IMPO ha rebut aquest any 217 consultes sobre emprenedoria
L'IMPO ha rebut aquest any 217 consultes sobre emprenedoria | Martí Albesa
Andreu Oliveras
10 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:24h

217 persones han anat aquest any a l'IMPO a interessar-se per ser emprenedors. Foto: Martí Albesa


Entre gener i octubre, 217 persones s'han apropat fins l'Institut Municipal de Promoció d'Olot per informar-se sobre els tràmits necessaris per obrir un negoci i, com a resultat, en el que portem d'any s'han creat 22 noves activitats. A falta de dos mesos per acabar a l'any ja s'han obert més negocis que en tot el 2014. 

Més de la meitat dels nous negocis d'aquest 2015 estan relacionats amb els serveis professionals, seguit de lluny pels de serveis a les persones, comerç i restauració. El perfil de l'emprenedor és una persona d'entre 24 i 45 anys que ha anat a la universitat i ja disposava d'una altra feina abans de posar-se a treballar per a compte propi. Un 52% són dones.

La regidora d'Empresa i Ocupació, Núria Zambrano, destaca com ha canviat la situació de la persona que decideix engegar un negoci, ja que l'any passat la meitat dels emprenedors estaven aturats, un percentatge que aquest 2015 baixa fins al 33%. 
 

Presentació de la primera Setmana de l'Emprenedoria d'Olot. Foto: Andreu Oliveras


Primera Setmana de l'Emprenedoria

Per potenciar que els olotins es decideixin a impular els seus projectes professionals, del 23 al 27 de novembre es crea la primera Setmana de l'Emprenedoria. Durant cinc dies es programen diverses xerrades com la del periodista Jaume Sanllorente o la de l'autora del llibre Working Happy, Txell Costa.

La setmana acabarà amb el lliurement de la tercera edició dels premis 100% Emprenedors, el divendres 27 de novembre a les set del vespre a la sala El Torín. L'acte comptarà amb la participació de Dídac Lee, CEO d'Inspirit. A part, al llarg de tota aquesta setmana de l'emprenedoria també es programa una jornada de les TIC a les empreses, un seminari sobre fiscalitat bàsica o un networking entre empresaris garrotxins.
 

Tots els actes de la 1a Setmana de l'Emprenedoria

Arxivat a