El parc natural difon les varietats de pomes garrotxines als escolars

L'objectiu és conservar uns gustos propis de la comarca que corren el risc de desaparèixer

Alumnes del Bisaroques, al mercat
Alumnes del Bisaroques, al mercat | A. O.
Andreu Oliveras
09 de novembre del 2015
Actualitzat el 10 de novembre a les 8:59h

Els alumnes de l'escola Bisaroques han anat al mercat a conèixer les pomes. Foto: Andreu Oliveras


El Parc Natural difon les varietats de pomes pròpies de la Garrotxa als escolars de la comarca. Aquest matí, alumnes del CEIP Bisaroques han anat al mercat del Firal per conèixer de prop quines varietats d'aquesta fruita són les tipiques d'aquestes terres. Aquest divendres, aquests mateixos infants elaboraran compota de poma amb les fruites que avui han après a diferenciar. 

Des de l'any 1992, a Can Jordà es cultiven 263 fruiters de varietats antigues i tradicionals de la Garrotxa, sobretot de poma, pera, pruna i cirera. L'objectiu és conservar unes varietats autòctones que anys enrere es menjaven a les cases de la comarca i que amb el temps la producció s'havia reduït fins a tal punt que corria el perill de desaparèixer.

L'Associació de productros agroecològics de la Garrotxa, Tràmec, les ven als mercats setmanals d'Olot, Besalú, la Canya, Mieres i Banyoles.
Arxivat a