Itinerànnia crearà circuits d'entrenament per a runners

Inclouran una proposta d'establiments on allotjar-se al Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà

Mariona de Planell
06 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:15h

Adriana Ramon, Coordinadora Xarxa Senders Itinèrancia Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà Foto: Josep M Montaner


La coordinadora de la Xarxa de Senders Itinerànnia, Adriana Ramon, ha explicat el projecte de creació d'uns circuits d'entrenament específics per a corredors a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Aquests inclouran una proposta d'establiments on allotjar-se per tal de fer-hi una estada d'uns quants dies i així donar a conèixer el territori.

Ramon va anunciar el projecte en el marc de la Jornada Altres Valors Forestals al Castell de Montesquiu. L'ús social i recreatiu del bosc es troba en ple creixement. Aquest increment ofereix noves oportunitats, i a la vegada, nous reptes per tal de potenciar i explotar aquests valors de forma sostenible. L’objectiu de la jornada ha estat donar a conèixer els diferents recursos i activitats que es desenvolupen al territori, per tal d’aportar eines de reflexió sobre el seu potencial com element tractor del turisme als territoris rurals.

Com a conclusió es va destacar la importància que té conservar i preservar la natura. Els responsables en són els municipis, els propietaris, l'administració i els qui ens servim d'ella, això només es pot aconseguir amb educació i consciència. No hi ha cap dubte que l'educació ambiental és la millor eina en aquesta aventura d'intentar preservar el medi ambient.