Una llevantada deixarà pluges intenses i ratxes de vent de fins a 70 km/h

Es poden acumular més de 80 litres per metre quadrat

Previsió de la precipitació acumulada total
Previsió de la precipitació acumulada total
Redacció
01 de novembre del 2015
Actualitzat el 02 de novembre a les 19:45h
L’extrem sud del país ja ha començat a notar aquest diumenge els efectes de la segona llevantada que Catalunya patirà aquesta tardor, el primer gran temporal de pluges generals i abundants de l’estació. Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per les pluges intenses que cauran des d’avui i fins la matinada de dimarts, i que poden superar els 100 mm.
 

Evolució de la pluja prevista a les 01.00 hores de demà, a les 13.00 i a les 19.00 hores.


El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos corresponents per la previsió d’acumulació de pluja, vent i mala mar per als propers dos dies, i que afectaran d’entrada el sud del país per estendre’s a alguns punts de Barcelona, l’altiplà central o el pla de Lleida. Aquesta tarda es preveuen ratxes de vent que puguin arribar fins els 40 o els 50 quilòmetres per hora en les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre, amb onades de fins a 2 metres a la costa de Tarragona i de Barcelona.
 

Previsió del vent per demà al migdia.

 
De cara a dilluns, la previsió és que s’arribin als 80 mm, tot i que puntualment es podran arribar a superar els 100 mm en àrees com el centre i l’oest del país, així com a la vessant sud del Pirineu, on la cota de neu podria situar-se al voltant dels
2.500 metres.
 
El vent bufarà fort, arribant a ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora. Pel que fa a l’estat del mar, s’anirà complicant, amb un vent moderat de llevant i xaloc que pot provocar onades de 2,5 metres fins els 4 metres.
 
 

Estat del mar previst per aquest dilluns.