El Lluèrnia 2015 mostrarà 57 muntatges

Programa amb totes les activitats del festival del foc i la llum d'Olot

7 de novembre, Festival Lluèrnia
7 de novembre, Festival Lluèrnia | M. R.
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
27 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 9:42h

57 muntatges ompliran el centre d'Olot pel Festival Lluèrnia 2015. Foto: Marc Roca


El Festival Lluèrnia 2015 ha fet públiques les instal·lacions que es podran veure al centre d'Olot el proper 7 de novembre al vespre. Un total de 57 muntatges es repartiran des de la plaça Clarà fins a la plaça del Carme i de l'Hospici a la plaça de Braus. Destaca una instal·lació al cràter del volcà Montsacopa de Xevi Bayona, Adrià Villarejo i Alba Colomer, que per veure-la els organitzadors recomanen portar llanternes per pujar fins a dalt.

També destaquen l'Hort de la Llum, de Jordi Hidalgo, a la plaça del Torín; l'Olot Anima(l) de Pau Farell al carrer de Sant Ferriol; les Llums Flotadores, de Bruno Pérez, a la plaça Major; el Tapís de Lava, de Lola Solanilla, a les escales laterals de l'església de Sant Esteve i la Dolça Catalunya, de Franc Aleu, a la pastisseria Ferrer. 

Diversos espectacles també conformaran el Lluèrnia 2015. Dissabte, a les cinc de la tarda, la Companyia Mercè Framis representarà Quan no hi havia ni cel ni terra, vinculat al muntatge de les escoles de la ciutat al Firal. A dos quarts de nou, a davant del cementiri, es podrà veure Candela, un espectacle de dansa de Las Lo Las. Jessica Mellado cantarà a la plaça del Teatre, a dos quarts de set, dos quarts de nou i les deu. A l'Hospici hi haurà Jazz de Copes i DjDmoda posarà música durant sis hores, a la plaça del Cinema Colón.
 

El Lluèrnia serà el 7 de novembre, de les sis de la tarda fins a la mitjanit. Foto: Marc Roca


Les entitats també se sumen al festival. Els Xerrics faran una Torre de nit, de vuit a tres quarts de nou del vespre al Firal. El Club de Patinatge Artístic portarà la seva Llum en Moviment al pati de l'escola Cor de Maria, a les vuit, les nou i dos quarts d'onze. L'Esbart Olot representarà Embruix a dos quarts de vuit, dos quarts de deu i les onze de la nit a la plaça del Teatre i els Marrinxos amagaran el Drac a algun punt de la ciutat, per tal que el trobin els mé petits.

Fins a Olot portaran les seves creacions, estudiants del Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, del Festival d'Arts Digitals i Electròniques de la Cellera, de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa i de l'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot.

A més, els estudiants de l'INS Montsacopa transformaran el pati de l'Hospital Sant Jaume, els del Bosc de la Coma crearan làmpades originals a la Verge del Portal, els de l'INS Garrotxa reflexionaran sobre la lectura a les escales laterals de Sant Esteve, els del Bosc de la Coma projectaran Mappings a la façana de l'ajuntament i els adolescents del Cor de Maria jugaran amb l'escala d'emergència de la seva escola.
 

L'AOAPIX posarà el fi de festa, a la plaça Campdenmàs. Foto: Marc Roca


El Pim Pam Pum Foc farà Camins de la Lava, a la zona de la Verge del Portal i un grup d'olotins explicaran Contes a la Vora del Foc. El fi de festa del festival vindrà de la mà de l'AOAPIX, que a partir de les onze de la nit convertirà el seu muntatge Tempesta de la plaça Campdenmàs amb una verdadera TampFesta.
 

Tota la programació del Festival Lluèrnia 2015

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2014 (Marc Roca)

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2013 (Martí Albesa)

Arxivat a