Tots els pisos buits del «banc dolent» de la Garrotxa, en un mapa interactiu

La iniciativa, presentada per la PAH, mostra els 100.000 actius immobiliaris de la SAREB arreu del país | La majoria dels 53 habitatges desocupats de la comarca es troben situats a Olot

per Redacció , Lleida / Olot, 22 d'octubre de 2015 a les 09:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Captura del mapa virtual dels pisos buits que te la Sareb. Foto: Lasarebesnuestra


La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), coneguda com a "banc dolent", té 100.000 pisos buits arreu de l'estat espanyol. La denominada obra social de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) les ha representat en un mapa interactiu que es pot consultar al web lasarebesnuestra.com. La iniciativa ha coincidit amb l'inici del saló immobiliari Meeting Point.


El mapa mostra els 53 habitatges desocupats que el "banc dolent" té a la Garrotxa. Un 83% d'aquests, un total de 44 pisos, es troben repartits per la ciutat d'Olot. Sobretot estan a la zona de les Tries, Sant Miquel i el Nucli Antic, tot i que també n'hi ha al barri de Sant Roc, als Pisos Garrotxa, al barri de Les Fonts i al carrer Pou del Glaç. Sant Joan les Fonts en té tres a l'interior del poble i dos més a la zona de Begudà. La SAREB en disposa de dos més a les Planes d'Hostoles, un a Castellfollit de la Roca i un altre a Oix. 

El portal inclou informació sobre el procés de creació del "banc dolent" que qualifiquen d'"història d'un engany". També donen informació pràctica per ocupar finques controlades per la SAREB, una de les estratègies impulsades per la PAH. El web juga a l'equívoc ja que a l'apartat de "contacte" hi ha tota la informació corporativa real de la institució.

 

Mapa dels pisos buits de la SAREB

 

Participació