Rescatat amb vida el boletaire perdut a Sales de Llierca, després de sis dies

L'home, un veí de Banyoles de 75 anys, l'han trobat en una zona de difícil accés prop de la Font Vorada

Rescat del boletaire perdut a Sales de Llierca
Rescat del boletaire perdut a Sales de Llierca | @Bomberscat
Redacció NacióDigital.cat
21 d'octubre del 2015
Actualitzat el 27 d'octubre a les 15:45h
Els Bombers han rescatat amb vida el boletaire desaparegut dijous de la setmana passada a Sales de Llierca, a la Garrotxa. Segons ha publicat al seu compte de Twitter, els Bombers l'han trobat afeblit en una zona de difícil accés al fons d'una riera prop de la Font Vorada, pujant a l'Orri. Membres del Grup d'Emergències Mèdiques dels Bombers de la Generalitat (GRAE) l'han aconseguit treure i traslladar-lo fins a l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona. Han localitzat el boletaire amb hipotèrmia i semiconscient.

La recerca, que s'havia suspès aquest dilluns, s'ha reprès al voltant de la mitjanit després que la família de l'home alertés que havien sentit veus en una zona molt propera al torrent de l'Orri. Cinc dotacions dels Bombers han participat en el dispositiu de recerca, en què a més dels familiars també n'han format part voluntaris.

El boletaire, de 75 anys, va desaparèixer dijous al vespre, quan es va separar d'un amic seu quan anaven pel bosc. Durant aquests dies, diverses patrulles han pentinat els entorns de l'últim lloc on se'l va veure com el Coll de Sabassa, Sant Grau d'Entreperes, la Serra de Sant Grau, la Serra del Cucut, el Coll de la Faja, el Faig Gros i la zona del Coll de Jou, sense trobar cap indici del veí de Banyoles. Al final, la recerca ha acabat amb èxit.