Els Museus d'Olot ocuparan l'espai de l'antiga Oficina de Turisme, a l'Hospici

L'Ajuntament encara no té clar quina funció farà aquesta sala, però Josep Berga descarta tant convertir-la en una cafeteria com situar-hi una exposició permanent de la faràndula

Els Museus guanyen la sala de l'Oficina de Turisme
Els Museus guanyen la sala de l'Oficina de Turisme | Andreu Oliveras
Andreu Oliveras
21 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 8:50h

L'espai que ocupava fins diumenge l'Oficina de Turisme passarà als Museus d'Olot. Foto: Andreu Oliveras


Els Museus d'Olot ocuparan la sala que fins ara utilitzava l'Oficina de Turisme, a l'entrada de l'Hospici. Ara que ha quedat buida, l'ajuntament ha de decidir quin ús concret li donarà. Segons ha pogut saber NacióLaGarrotxa, el nou espai hauria d'entrar ja en funcionament el 2016, després d'haver-hi realitzat les obres d'adaptació.

El regidor de Cultura, Josep Berga, descarta convertir l'espai en una cafeteria o en una sala dedicada a la faràndula: "Ens agrada poc pel fet que ja hi ha moltes cafeteries a prop. Tampoc té gaire sentit que sigui un espai de la faràndula perquè ara ja se'n parla al Museu dels Sants". 

Aquest recinte, d'uns setanta metres quadrats, ha acollit l'Oficina de Turisme de la ciutat d'Olot durant la darrera dècada fins que aquest cap de setmana s'ha traslladat a la planta baixa de l'Hospital Sant Jaume. Abans, hi havia ubicada una sala d'exposició dels elements de la faràndula, on els olotins podien veure els gegants, els cabeçuts i els cavallets. 

Sigui quin sigui el nou ús museístic d'aquest espai, des de l'àrea de Cultura tenen molt present que haurà de conviure amb els gegants de la ciutat. La nova distribució de la sala haurà de permetre que puguin entrar i sortir del recinte per Corpus i per les Festes del Tura. 
Arxivat a