L'alcalde d'Olot mana la pressa als ajuntaments de les Preses i en Bas per acordar la variant

Corominas exclama que les cues per accedir a la ciutat els darrers caps de setmana demostren la necessitat urgent de construir la infrastructura

Andreu Oliveras
20 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 9:15h

L'alcalde d'Olot reclama un acord per la variant de les Preses. Foto: Martí Albesa


L'alcalde d'Olot reclama que d'una vegada per totes es faci la variant de la ciutat i el seu enllaç amb Bracons a través de la Vall d'en Bas. Josep Maria Corominas insta al Govern a destinar una partida dels pressupostos del 2016 per aquesta infrastructura i demana als ajuntaments de les Preses i la Vall d'en Bas que es posin d'acord amb el traçat: "Hem de ser capaços de reclamar-ho amb una força unitària, la variant és una necessitat". 

Aquest cap de setmana de Fira de Sant Lluc es van tornar a repetir les llargues cues per entrar a Olot que ja s'havien vist pel pont del Pilar. "La variant d'Olot ja no pot esperar més. A Olot no deixarem d'organitzar coses perquè no tenim una carretera amb condicions", exclama Corominas. L'alcalde, a més, està convençut que si hi hagués la variant també desapareixerien les cues que hi ha diàriament al mig d'Olot en hora punta. 

És el primer cop que Josep Maria Corominas mena la pressa als seus homòlegs de les Preses i la Vall d'en Bas, ja que fins ara era partidari de no interferir en aquest tram de l'eix Vic-Olot i gestionar les dues variants com a dos projectes separats. Aquest estiu, el conseller de Territori, Santi Vila, va presentar el projecte constructiu de la variant d'Olot, que costarà 125 milions d'euros. La variant de les Preses es troba en una fase molt més endarrerida. 

Cues diumenge 18 d'octubre per sortir d'Olot. Vídeo: ElDigitaldeGirona