Primer dia d'activitat de la nova Oficina de Turisme d'Olot

Fotos: Situada als baixos de l'antic hospital, dobla la superfície de l'anterior punt d'atenció

Interior de la nova Oficina de Turisme
Interior de la nova Oficina de Turisme | M. A.
Andreu Oliveras
19 d'octubre del 2015
Actualitzat el 26 de novembre a les 11:46h

La nova oficina de Turisme disposa d'una zona amb audiovisuals sobre Olot. Foto: Martí Albesa


Primer dia, avui, de funcionament de la nova Oficina de Turisme d'Olot, situada als baixos de l'antic Hospital de Sant Jaume d'Olot. Amb 160 metres quadrats, dobla l'espai de l'anterior oficina de l'Hospici. El nou equipament està dividit amb diverses àrees: una zona on veure un audiovisual sobre Olot i la Garrotxa, una botiga de souvenirs garrotxins, un espai d'autoconsulta i un punt d'atenció personalitzada als visitants. 

Pel regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, aquesta és "una oportunitat per replantejar la manera d'atendre el turisme": "Si realment ens creiem que som un territori turístic de qualitat, els serveis i les infrastructures han de respondre a aquests valors". 
 

A l'interior de la nova oficina de turisme hi ha una botiga de records d'Olot. Foto: Martí Albesa


L'Oficina de Turisme és el primer pas de la remodelació completa de l'antic Hospital de Sant Jaume, després que la tardor passada es traslladessin els serveis sanitaris al nou edifici del polígon de la Guardiola. Josep Maria Corominas considera que aquest nou equipament està instal·lat "a la millor cantonada d'Olot". S'hi pot accedir des del carrer Sant Rafel i des de diversos punts del carrer Doctor Fàbrega, un d'ells a davant la Plaça Mercat. A més, també té una entrada que dóna al pati renaixentista de l'antic hospital, un espai que s'espera posar en valor.

La nova oficina, inaugurada ahir al migdia coincidint amb la Fira de Sant Lluc, ha costat uns 300.000 euros, la meitat dels quals els ha posat la Generalitat amb una ajuda del Pla de Foment del Turisme. La Garrotxa va presentar un projecte conjunt on es volien fer actuacions arreu de la comarca. El conseller d'Empresa i Ocupació en funcions,  Felip Puig, opina que "quan hi ha les idees clares i un projecte compartit, les coses tenen sentit i s'acaben posant en valor". 
 

El conseller Felip Puig, present a Olot per inaugurar el nou equipament. Foto: Martí Albesa

Arxivat a