El mosquit tigre s'ha convertit en una «plaga» aquest estiu a Olot

L'Ajuntament inicia un tractament contra les larves als embornals propers a les escoles de la ciutat | Els tècnics demanen als centres que retirin qualsevol punt amb aigua estancada

Els tècnics actuen contra les larves dels embornals
Els tècnics actuen contra les larves dels embornals | Andreu Oliveras
Andreu Oliveras
07 d'octubre del 2015
Actualitzat el 14 d'octubre a les 20:45h

Olot inicia un tractament contra el mosquit tigre als embornals de la ciutat. Foto: Andreu Oliveras


El mosquit tigre ja s'ha apoderat de la ciutat d'Olot. Aquesta espècie invasora va arribar a la capital garrotxina el 2013, però aquest estiu les condicions meteorològiques n'han afavorit la seva proliferació. Vista l'elevada presència dels últims mesos, l'ajuntament ha iniciat una campanya per eradicar-ne les larves. 

Avui i demà, els tècnics del SIGMA tiren un plaguiscida granulat als embornals que es troben al costat de 25 punts estratègics com són les escoles, llars d'infants i el Centre d'Atenció Primària del passeig de Barcelona. El mosquit tigre s'acumula en zones d'aigua estancada, especialment al voltant del riu Fluvià.

El vol d'aquest mosquit és especialment baix, per això sol picar sobretot a les cames de les persones. "Hem d'actuar ara perquè estem al llindar de la plaga", explica el regidor de Medi Ambient, Josep Guix. 

A part del tractament biològic als embornals, els tècnics també han parlat amb les escoles per tal que retiressin els punt d'aigua estancada, com per exemple els pneumàtics els infants utilitzaven per jugar al pati. A la primavera els tècnics tornaran a evaluar la presència del mosquit tigre i decidiran quin tipus d'intervenció cal fer.
Arxivat a