Recullen més de 2.000 firmes a favor d'una piscina coberta municipal a Olot

L'ajuntament es compromet a elaborar-ne el projecte durant aquest mandat | L'any 2007 el PSC ja prometia cobrir la piscina si guanyava les eleccions, però no ho va complir

L'actual piscina municipal només funciona a l'estiu
L'actual piscina municipal només funciona a l'estiu | Martí Albesa
Andreu Oliveras
06 d'octubre del 2015
Actualitzat el 07 d'octubre a les 8:49h

L'actual piscina municipal d'Olot només es pot utilitzar els mesos d'estiu. Foto: Martí Albesa


Un grup d'usuaris ha recollit 2.000 signatures a favor que l'Ajuntament d'Olot aposti per fer una piscina coberta municipal a la ciutat. "Sabem que una piscina nova no és viable econòmicament", explica Elena Rivera, promotora de la recollida de firmes. Per això, aquest col·lectiu aposta per cobrir una de les piscines ja existents, per tal que es pogués utilitzar durant tot l'any.

La recollida de firmes s'ha fet aquest estiu, mentre la piscina estava oberta. "Fa 12 anys que la piscina està feta i ningú s'ha mogut", es queixa Consol Illamola, una de les olotines que ha firmat la petició. El grup ha portat totes les signatures a la regidora d'Esports, Mar Roca, per tal que el consistori estudiï la petició. 

Redactar el projecte aquest mandat

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Olot, Josep Berga, s'ha compromès a pensar com fer la piscina i redactar-ne el projecte durant aquest mandat: "Caldrà estudiar si hi ha la possibilitat de fer-la en aquest espai o cal buscar-ne un altre". Un dels punts que es comprometen a analitzar és si s'aposta per cobrir la piscina existent, una piscina de lleure, o se'n construeix una de nova que pugui funcionar també com a piscina esportiva. 

Segons Berga, estudiar una piscina coberta és un dels 50 punts del pacte de govern entre CiU i el PSC. Tot i així, ha recordat les limitacions pressupostàries del consistori i el fet que la piscina "no hauria de passar per davant d'altres instal·lacions esportives que es van recollir al programa electoral". 

Olot és, juntament amb Banyoles, l'única capital de comarca gironina que no disposa d'una piscina municipal coberta, segons ha reconegut Josep Berga. Els usuaris que han promogut la recollida de firmes expliquen que els qui no són socis del Club Natació Olot s'han de desplaçar fins a Torelló per poder nedar entre setembre i juny o bé esperar a l'estiu per poder-ho fer. 

Un equipament que el PSC prometia el 2007

Ja el 2007, el PSC prometia una piscina municipal coberta dins el seu programa electoral. Tot i guanyar les eleccions, durant els següents quatre anys governant no la va construir. En aquestes eleccions del 2015 era el grup d'Olot en Comú qui apostava per fer una piscina coberta a la ciutat.
Arxivat a