Liberisliber converteix Besalú en una festa de les editorials independents

La mostra ha augmentat el nombre de participants

Liberisliber 2015
Liberisliber 2015 | ACN
E.Pl./ACN
05 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:59h

La fira d'editorials independents, Liberisliber, ha omplert de llibres Besalú, per sisè any. Des de primera hora del matí i tot la pluja que ha caigut a la zona, les quaranta-quatre editorials participants han ofert les seves "joies literàries" amb l'objectiu de consolidar-se com una mostra cada cop més "bibliodiversa".

Enguany, la fira ha registrat un augment molt important del nombre d'editorials participants. Durant les passades edicions havia anat creixent de forma gradual, ampliant de mica en mica i de dos en dos. Aquesta sisena edició, però, ha passat de trenta-set a quaranta-quatre editorials, algunes d'elles vingudes de Galícia, Madrid o, fins i tot, una procedent de les Illes Balears, AdiA Edicions.

Jornada d'activitats de tota mena

La iniciativa cultural ha atret visitants d'arreu del territori català, també estrangers, i ha comptat amb un munt d'activitats lúdiques i culturals per a diferents públics, diversificada en tallers, màgia, presentacions, firma de llibres, lectures dramatitzades o, fins i tot, un tast de vins vinculat a la fira.

Una de les activitats destacades ha estat la conferència del referent mundial de l'economia del bé comú, Christian Felber, o un diàleg obert amb el poeta alegria exiliat, Salem Zenia. Una de les converses que més interès ha generat ha estat el diàleg sobre el procés català entre els periodistes David Fernández i Manuel Milián Mestres.

El punt i final d'aquesta edició l'ha posat la cantant Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida, que han presentat per primer cop a tot Catalunya un projecte inèdit anomenat De vida ardent..., un concert-recital inspirat en l'obra de Bartomeu Rosselló-Porcel.